O fetiță refugiată a scăpat din calea războiului din Ucraina, dar s-a stins din viață în Italia. Minora și familia ei ajunseseră în Peninsulă de doar câteva zile

O fetiță în vârstă de doar 5 ani a scăpat de chinul războiului din Ucraina, doar ca să-și găsească sfârșitul pe un drum din Italia, în urma unui accident rutier grav. Aceasta este povestea cutremurătoare a unei fetițe, care s-a stins din viață pe loc, după ce a fost spulberată de o mașină. Tragedia a avut loc seara trecută, în Cantorato, la nord de Crotone, un oraș aflat în regiunea Calabria.

Ucraineanca în vârstă de doar 5 ani se afla împreună cu verișoara ei și o cunoștință a acesteia, refugiați proaspăt sosiți în Italia, și mergeau pe partea dreaptă a drumului când au fost spulberați de o mașină, la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 45 de ani.

Șoferul a sărit el însuși în ajutor, însă pentru micuța refugiată nu mai era nimic de făcut. Conform Sky TG24, cele două persoane care o însoțeau pe fetiță nu au fost rănite.

La locul locul faptei au intervenit de urgență, medicii, pompierii, dar și carabinierii Comandamentului Provincial Crotone, care au demarat cercetările pentru reconstituirea celor întâmplate.

Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost testat cu aparatul etilotest, iar cercetările sunt în curs de derulare.

Familia de ucraineni venise în Italia în urmă cu doar câteva zile

Conform Gazetta del Sud, micuța și familia ei au fugit de războiul sângeros din Ucraina și ajunseseră în Italia cu doar câteva zile în urmă.

„În fața acestui eveniment tragic, cu toții simțim nedreptatea profundă. Un destin crunt și o durere imensă”, a afirnmat edilul din Crotone, Vincenzo Voce.

„Ca orice crotonez, ca orice părinte, sunt devastat. Abia acum câteva zile am mers personal să primesc primii frați din Ucraina. Printre ei, mulți copii scăpați dintr-un scenariu teribil de război. Îi primisem cu bucurie și căldură. Azi, plângem dispariția absurdă a unui copil. Nu există cuvinte. Doar o durere adâncă. O durere care unește întreaga comunitate a orașului. Rămânem uniți în solidaritate cu poporul ucrainean și comunitatea ucraineană din Crotone, așa cum ne dorim și trebuie să îi simțim aproape în acest moment de mare durere”, a adăugat primarul.