Război Rusia-Ucraina, ziua 26. Ucraina refuză să cedeze orașul Mariupol, noi bombardamente în vestul țării, la Rivne

Ucraina a respins un ultimatum primit din partea armatei ruse de a depune armele şi de a preda oraşul Mariupol. A existat o pauză de 24 de ore în bombardamente în majoritatea orașelor, duminică, însă la Kiev mai multe explozii au ucis cel puțin patru oameni.

Conducerea Ucrainei a refuzat să predea orașul Mariupol, respingând un ultimatum al Rusiei de a renunța la oraș până la data limită de 05:00, ora Moscovei (ora 4, ora României).

Duminică, a existat o scurtă pauză de 24 de ore în bombardamentele Rusiei în majoritatea orașelor din Ucraina. Dar la Kiev, au căzut mai multe obuze care au ucis cel puțin patru oameni.

UPDATE. Două atacuri cu rachetă la Rivne, în vestul Ucrainei

Rusia a bombardat, luni dimineață, cu două rachete un teren de antrenament militar din Rivne, în vestul Ucrainei, a declarat Vitali Kovali, șeful administrației regionale, potrivit BBC News.

Două atacuri cu rachete au avut loc, luni dimineaţă, asupra Poligonului militar din oraşul Rivne, a informat şeful Administraţiei Militare de Stat din localitate, Vitali Kovali.

Într-o declarație video, el a spus că loviturile devastatoare au avut loc în dimineața zilei de 21 martie:

Patru morți la Kiev, după bombardarea unui cartier cu clădiri de afaceri

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor din cartierul Podil din Kiev, unde se află zone de business, dar şi rezidenţiale, conform unui nou bilanţ, relatează BBC News.

Iniţial, primarul Kievului, Vitali Kliciko afirmase că o persoană a murit, dar a subliniat că salvatorii şi paramedicii se aflau la faţa locului. Pe lângă cei patru morți, cel puțin o persoană a fost rănită.

NEXTA a postat un filmuleţ cu momentul în care o persoană este scoasă de sub dărâmături, dar şi imagini cu centrul comercial devastat.

Scurgeri de amoniac la o fabrică chimică din nord-estul Ucrainei

Locuitorii orașului Novoselytsya, din nordul Ucrainei, ar trebui să caute adăpost după o scurgere de amoniac la o fabrică chimică din apropiere, a declarat luni un oficial, în timp ce luptele intense cu forțele ruse din zonă continuă.

Guvernatorul regional al Sumii, Dmitro Zhivitski, a declarat că a existat o „scurgere de amoniac” la instalația Sumykhimprom, care a afectat o zonă la 2,5 kilometri de fabrica unde se produc îngrășăminte.