Boris Romanchenko, supraviețuitor al Holocaustului, ucis în bombardamentele care i-au lovit blocul în care locuia la Harkov

Supraviețuitorul Holocaustului Boris Romanchenko s-a stins din viață, după ce blocul în care locuia a fost lovit de bombardamentele forțelor ruse ale lui Vladimir Putin, în Harkov. În vârstă de 96 de ani, bărbatul reușise să scape cu viață din lagărele naziste din Bargen Belse, Mittelbau-Dora și Buchenwald.

Boris Romanchenko se află printre victimele care și-au pierdut viața în războiul din Ucraina. A fost ucis în urma bombardamentelor asupra unui bloc de apartamente din Harkov, în Ucraina. Bărbatul avea 96 de ani și a murit din cauza atacurilor forțelor lui Vladimir Putin.

Supraviețuitor al Holocaustului, în vârstă de 96 de ani, Boris Romancenko a fost ucis vineri după o lovitură rusă asupra orașului ucrainean Harkiv.

Moartea sa a fost amintită și de președintele Zelenski.

“Rușii au ucis un supraviețuitor al Holocaustului. Asta este ‘denazificarea’ lor”

“Boris Romancenko, fost prizonier în lagărele de concentrare ale naziştilor, a fost ucis la Harkiv. Avea 96 de ani. Gândiţi-vă – a trecut prin atâtea! A supravieţuit în Buchenwald, Dora-Mittelbau, Peenemunde şi Bergen-Belsen. Şi a fost ucis de un proiectil rusesc care a lovit o clădire obişnuită din Harkiv… Cu fiecare zi ce trece acest război arată din ce în ce mai clar ce este ‘denazificarea’ lor”, este mesajul preşedintelui Ucrainei.

Boris Romanchenko, supraviețuitor al Holocaustului, ucis în bombardamentele care i-au lovit blocul în care locuia la Harkov

Ajuns la 96 de ani, Romanchenko a scăpat cu viață din multe lagăre de concentrare naziste. Supraviețuitorul Holocaustului și-a găsit sfârșitul în apartamentul său, după ce blocul în care locuia a fost lovit de bombardamentele rușilor.

Moartea lui Romanchenko a fost confirmată de institutul memorial al lagărului de concentrare Buchenwald printr-o serie de tweet-uri.

Iulia Romanchenko, nepoata lui Boris, a declarat că „a aflat despre bombardarea cartierului rezidențial Saltivka din 18 martie de pe rețelele de socializare.

„I-am întrebat pe localnici dacă știu ceva despre casa bunicului meu. Mi-au trimis un videoclip cu o casă în flăcări. Am aflat despre asta după restricție și, prin urmare,

nu am putut să merg acolo imediat”.

Când Iulia a reușit să ajungă în zonă, ea a găsit casa bunicului ei „complet arsă – nu mai erau ferestre, balcon, nimic în apartamentul lui”.

Romanchenko era cunoscut drept un supraviețuitor al lagărelor de concentrare din Bargen Belse, Mittelbau-Dora și Buchenwald. Se mai știe și că a lucrat „intens la memoria crimelor naziste și a fost vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora”.

Război în Ucraina, ziua 27. Peste 925 de civili din Ucraina au murit

Anunțul decesului a fost făcut printr-o postare pe rețelele de socializare. Boris Romanchenko, bărbatul care nu a murit în lagărele de concentrare și din cauza cruzimilor naziste, a fost ucis în acest război sângeros.

Peste 925 de civili din Ucraina au murit de la începutul atacurilor. Volodimir Zelenski susține că este dispus să negocieze pacea direct cu președintele rus Vladimir Putin.