Incendiu masiv la magazinul Prosper din Bucureşti, precedat de o explozie; o parte din acoperiş s-a prăbuşit. Alertă extremă emisă prin RO-Alert

O explozie urmată de un incendiu s-a produs marţi după-amiază la magazinul Prosper, din Bucureşti. Pompierii acţionează cu 11 autospeciale de stingere, patru autoscări şi două autospeciale SMURD. O parte din acoperiş s-a prăbuşit, iar autorităţile au emis o avertizare extremă prin RO-Alert.

UPDATE 17:42. Locuitorii din zonă au fost avertizaţi prin mesaj Ro Alert. Celor care sunt în apropiere li s-a cerut să evacueze zona.

Numărul echipajelor a fost suplimentat, iar o parte din acoperişul magazinului PROSPER s-a prăbuşit. ”Sunt degajări mari de fum, influenţate de vânt, motiv pentru care solicitam închiderea ferestrelor pentru toate locuinţele din zonă”, au mai transmis pompierii.

UPDATE 17:19. Pompierii din Bucureşti intervin, marţi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul magazinului Prosper, Calea 13 Septembrie. În zonă sunt degajări mari de fum.

”Incendiu la acoperilul magazinului Prosper, Calea 13 Septembrie”, anunţă, marţi, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că actionează 8 autospeciale de stingere, 2 autoscări. ”Se observă degajare mare de fum”, au mai precizatpompierii. Între timp efectivul de intervenţie a fost suplimentat cu 3 autospeciale de stingere, 2 autoscări şi 2 autospeciale SMURD.

Conform informaţiilor Observator, incendiul ar fi fost precedat de o explozie.

Avertizare RO-ALERT pentru incendiul de la Prosper

Autorităţile au emis şi o avertizare RO-Alert în urma incendiului de la magazinul Prosper.

„Incendiu major produs pe Calea 13 Septembrie la Complexul PROSPER. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, se arată în „alerta extremă” remisă de RO-Alert.