Intenționează Rusia un atac cu arme chimice sau biologice în Ucraina? Ce spun americanii

Un înalt oficial american din Apărare a transmis dacă SUA au descoperit indicii cu privire la un atac iminent al Rusiei cu arme chimice sau biologice, în Ucraina.

Sunt în continuare suspiciuni că Rusia ar apela la armele chimice sau biologice, în Ucraina, folosind ca pretext acuzația că SUA ar administra laboratoare de acest tip în Kiev. Un înalt oficial american din Apărare a transmis dacă s-au descoperit, până acum, indicii față de o un atac chimic sau biologic al Kremlinului, în țara învecinată.

Un oficial american din Apărare transmite dacă Rusia are de gând să lanseze un atac chimic sau biologic în Ucraina

Înaltul oficial din domeniul apărării, din SUA, a declarat sub anonimat că nu sunt, momentan, informații față de o astfel de acțiune a Rusiei în Ucraina.

”Nu există indicii că e ceva iminent în această privință acum”, a declarat oficialul american anonim, citat de Reuters.

Ce crede Joe Biden despre posibilitatea unor atacuri chimice sau biologice a rușilor în Ucraina

Declarația reprezentantului SUA vine la scurt timp după ce liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a spus că Vladimir Putin acuză Kievul de crearea unor laboratoare cu arme chimice sau biologice, administrate de SUA, tocmai pentru ca el să apeleze la astfel de instrumente.

”Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat.

Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a afirmat Joe Biden în timpul unei conferințe de presă.

De asemenea, zilele trecute, Ned Price, purtătorul de cuvânt al diplomației americane, acuza China că sprijină Rusia în lansarea de informații false la adresa SUA.

”Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina.

Am văzut, de asemenea, responsabili din Republica Populară Chineză care colportează aceste teorii ale conspiraţiei. Nu este prima dată când Rusia inventează astfel de acuzaţii false împotriva unei alte ţări”, a transmis Ned Price.