Tragedie fără margini! Gimnasta Katya Dyachenko şi-a pierdut viaţa la 11 ani: „A murit sub dărâmături la Mariupol. Un obuz al ruşilor a lovit casa în care se afla!”

Războiul din Ucraina a mai făcut o victimă în sport. Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit după ce casa în care se afla a fost bombardată de militarii ruşi. Sunt deja peste 120 de copii ucraineni care şi-au găsit sfârşitul în cele 29 de zile de conflict.

Katya se afla în Mariupol, cel mai afectat oraş de la începutul războiului. Vestea tulburătoare a decesului tinerei gimnaste a fost anunţat chiar de oficialităţi. Antrenoarea sportivei, Anastasia Meshchanenkova, a confirmat anunţul dezastruos.

Katya Dyachenko a murit în timpul bombardamentelor din Mariupol

„Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit sub dărâmături la Mariupol. Un obuz al ruşilor a lovit casa în care se afla fata în acel moment. Sincere condoleanţe familiei„, a fost anunţul şocant publicat de Primăria Mariupol, pe contul de Telegram.

„Sincere condoleanțe familiei. Nu este nimic mai rău decât moartea copiilor…Nu vom ierta niciodată asta! Ucigașii de copii vor arde în iad!„, a transmis antrenoarea Katyei, Anastasia Meshchanenkova, potrivit thesun.co.uk.

”Gimnasta Katya Dyachenko, în vârstă de 11 ani, a murit în urma bombardamentelor rusești asupra Mariupolului. Câți copii ucraineni mai trebuie să moară pentru ca Ucraina să primească în sfârșit sisteme de apărare aeriană și avioane de luptă? Cât timp copiii noștri vor fi scuturile care protejează UE / NATO?”, a transmis și jurnalista Olka Tokariuk, pe Twitter.

Toată lumea gimnasticii este în doliu. Familia copilei a primit deja mii de mesaje de condoleanţe.

„Nu îmi vine să cred… colegii noştri din Ucraina ne-au împărtăşit această tragedie groaznică. Acest copil minunat este deja un înger. Nu pot să cred că trăim într-o lume atât de crudă„, a reacţionat şi Iliana Raeva, preşedintele Federaţiei de Gimnastică Ritmică a Bulgariei.

„RIP, Katya! Tânăra și frumoasa gimnastă de la Mariupol a părăsit această lume mult prea devreme. Ea este una dintre multele victime ale unui război fără sens”, a fost comunicatul Federaţiei de Gimnastică Ritmică din Elveţia.

Mai mulţi fotbaliști au murit în luptele cu trupele lui Vladimir Putin

Serhiy Shestak, atacant la echipa de amatori Cherkasy Cossacks, era înrolat în armată. A fost ucis în lupta cu rușii, într-un oraș aflat la 60 de kilometri distanță de Mariupol. Avea doar 33 de ani.

Bohdan Semenchuk, evolua pentru amatorii de la Sluch Berezne, în nordul Ucrainei. Plecase pe front ca voluntar, dar a murit lângă Kiev. Avea doar 28 de ani.

De asemenea, un fotbalist profesionist este dat dispărut. Rodion Plaksa, 20 de ani, legitimat la Mariupol, în prima ligă din Ucraina, nu mai dat niciun semn de pe 5 martie. Agentul său și colegii au semnalat deja că tânărul de 20 de ani a dispărut.

După ce Serhiy Shestak și Bohdan Semenchuk au murit, numărul victimelor de război în rândul fotbaliștilor a ajuns la cinci. Dmytro Yevdochenko, 16 ani, juca la echipa de fotbal de amatori Atlet Kiev. El și familia lui erau evacuați din Brovary, un oraș de lângă Kiev, în momentul când s-a produs tragedia. Rușii au deschis focul asupra civililor, iar Yevdochenko și mama sa au fost uciși de gloanțe.

Vitaly Sapilo, fost junior la Karpaty Lviv, avea 21 de ani, era comandant de tanc. Dmytro Martinenko, 25 de ani, golgheterul lui FC Hostomel, a avut casa lovită de un proiectil. El și mama lui au murit. Sora sa mai mică a fost rănită grav. Alt jucător, Yuri Tsapiy, 35 de ani (Viktoria Mykolayvka, D3), a dispărut din 27 februarie.