Serghei Lavrov a respins posibilitatea unor discuţii Putin-Zelenski

Ministrul de externe al Rusiei a respins deocamdată posibilitatea unor discuții la nivel înalt între Putin și Zelesnki.

Serghei Lavrov a spus că orice întâlnire imediată între cei doi pentru a face schimb de opinii ar fi contraproductivă, adăugând că discuțiile ar trebui, în schimb, să aibă loc atunci când Ucraina și Rusia sunt „aproape de a ajunge la un acord asupra problemelor cheie”.

Zelenski a cerut în repetate rânduri discuții față în față cu Putin în încercarea de a pune capăt războiului. Delegațiile rusă și ucraineană se vor întâlni față în față în Turcia, pentru o nouă rundă de negocieri preconizată să dureze trei zile.

Preşedintele ”Putin a spus că nu a refuzat niciodată să se întâlnească cu preşedintele Zelenski. Singurul lucru pe care îl consideră fundamental important este ca întâlnirile să fie bine pregătite”, susţine Lavrov.

”Atât demilitarizarea, cât şi denazificarea Ucrainei sunt componente obligatorii ale acordurilor pe care le dorim”, a mai afirmat Lavrov.

Serghei Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi China sunt mai puternice ca niciodată

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmai, luni, că relaţiile dintre Rusia şi China sunt mai puternice ca niciodată, în contextul în care state occidentale încearcă să izoleze Moscova prin aplicarea unor sancţiuni fără precedent din cauza invaziei ruse în Ucraina, transmite Reuters.

Beijingul şi-a exprimat în repetate rânduri opoziţia faţă de sancţiuni. Cu toate acestea, China a insistat că va menţine schimburile economice şi comerciale normale cu Rusia şi a refuzat să condamne acţiunile Moscovei în Ucraina.

Guvernul chinez se teme, însă, că sancţiunile impuse Rusiei vor afecta companiile chineze.