Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropiere de Bacău. Autorităţile, în alertă

Un avion s-a prăbuşit, luni, în apropiere de Bacău. La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje de ambulanţă şi poliţie.

Un avion s-a prăbuşit în apropiere de Bacău. Accidentul aviatic a avut loc în zona localităţii Buhoci.

„Pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină în pădurea din zona localităţii Buhoci în urma unui apel care anunţă un posibil accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni. Spre locul indicat se deplasează o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de descarcerare şi o autospecială SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, potrivit Agerpres.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, a precizat că pompierii au fost anunţaţi de reprezentanţii Romatsa de un posibil accident aviatic.

„În urmă cu circa 30 de minute, pompierii băcăuani au fost anunţaţi de Romatsa cu privire la faptul că s-a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultrauşor, într-o zonă împădurită de la limita comunelor Buhoci şi Ungureni. În acest moment, poliţiştii efectuează căutări, împreună cu echipajele de pompieri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru, pentru sursa citată.

Ministerul Apărării Naționale a anunţat că nu este vorba despre o aeronavă militară. „În legătură cu incidentul aviatic aflat în cercetare la Bacău, vă informez că NU este vorba despre o aeronavă militară”, a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, General Constantin Spânu.

Un alt accident aviatic a avut loc sâmbătă, când un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi din Prahova. La bord se afla doar pilotul, care a fost declarat decedat.