Un campion mondial la kickboxing a fost ucis în luptele din Mariupol. „Somn lin, frate. Te vom răzbuna!”

Încă un sportiv ucrainean a fost omorât pe front. Campion mondial la kickboxing, el și-a pierdut viața în luptele din Mariupol.

Campion Mondial la kickboxing, Maxim Kagal făcea parte din batalionul Azov. A fost omorât de ruși în luptele purtate pentru orașul Mariupol.

Maxim Kagal a murit pe frontul din Mariupol

„Era un om modest. Somn lin, frate, odihnește-te în pace, te vom răzbuna”, a scris fostul antrenor al lui Maxim, Oleg Skirta, pe rețelele de socializare.

Kagal a fost campion mondial la kickboxing în 2014 și era o referință în Ucraina pentru această disciplină.

Maxim Kagal avea doar 30 de ani în momentul când și-a pierdut viața pe front.

Fotbalist de 16 ani, ucis alături de mama lui

Dmytro Yevdochenko avea 16 ani. Băiatul juca la echipa de fotbal de amatori Atlet Kiev. El și familia lui erau evacuați din Brovary, un oraș de lângă Kiev, în momentul câns s-a produs tragedia.

Potrivit site-ului Tribuna.com, citat de gsp.ro, rușii au deschis focul asupra civililor, iar Yevdochenko și mama sa au fost uciși de gloanțe.

S-au înregistrat mai multe victime în lumea sportului, printre cei ucişi de bombardamentele ruşilor fiind şi tânărul biatlonist Yevgeny Malyshev (19 ani).

Alți doi fotbaliști au murit în război. Vitaly Sapilo, fost junior la Karpaty Lviv, avea 21 de ani, era comandant de tanc. Dmytro Martinenko, 25 de ani, golgheterul lui FC Hostomel, a avut casa lovită de un proiectil. El și mama lui au murit. Sora sa mai mică a fost rănită grav.

Fetiță de 6 ani, decedată în buncăr alături de mama ei

Andriy Shevchenko, cel mai mare fotbalist din istoria Ucrainei, e devastat de când a început conflictul militar. Legenda fotbalului ucrainean a făcut un apel public pentru salvarea copiilor afectați de război. El a dezvăluit și povestea tristă a unei fetițe de 6 ani, decedată în buncăr alături de mama ei.

„Rusia a început războiul împotriva țării mele acum două săptămâni. În ultimele zile, situația a devenit mult mai gravă. Au fost omorâți sute de copii inocenți. O să va spun povestea Tatianei, în vârstă de 6 ani, din Mariupol. A murit, singură, din cauza dezhidratării. Mama ei a murit prima. Orice copil merită pace în viața lui. Vă rog, salvați copiii ucraineni”, a spus Andriy Shevchenko, într-un videoclip postat pe Instagram.