Mircea Lucescu a dezvăluit gestul uimitor făcut de trei ucraineni refugiaţi în România. „Au cumpărat o mulţime de lucruri pentru victimele din Ucraina”

Mircea Lucescu a dezvăluit ce au făcut cei trei ucraineni plecaţi de la Dinamo Kiev şi Şahtior şi rămaşi momentan în România. Sydorchuk, Kryvtsov şi Stepanenko au trimis spre Ucraina tiruri cu mâncare şi ajutoare necesare.

„Chiar apreciez ce fac. Au cerut să organizeze o întâlnire cu reprezentanţi de la mai multe supermarket-uri şi au cumpărat o mulţime de lucruri pentru victimele din Ucraina. Au arătat o solidaritate extraordinară”, a spus Lucescu, citat de presa ucraineană.

Mircea Lucescu a dezvăluit de ce se simt ucrainenii bine în România

Mircea Lucescu nu a vrut să părăsească imediat oraşul Kiev, după ce armata lui Vladimir Putin a atacat Ucraina, pe 24 februarie. Totuşi, când toate competiţiile sportive au fost întrerupte, Il Luce a luat decizia normală de a reveni în România. După alte săptămâni, Sydorchuk, Kryvtsov şi Stepanenko au ajuns şi ei în ţara nostră.

„La început ne-am gândit că jucătorii vor fi mai în siguranță în cantonamentul de la Dinamo, care se află la câțiva kilometri de Kiev. Nu am fost uluit. Cineva trebuia să facă ceva. Am ajutat cât am putut, am încercat tot posibilul.

Familiile lor sunt în siguranță, iar acest lucru îi încurajează pe jucători. Sidorchuk a devenit tată pentru a patra oară în timpul șederii sale la București, așa că acum are o legătură specială cu orașul”, a mai spus Il Luce.

Lucescu, propunere incredibilă pentru Federaţia din Ucraina

Mircea Lucescu ajută cât poate de mult fotbalul din Ucraina. Il Luce a venit cu o propunere inedită de a forma o echipă din jucători ucraineni de la Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, fostele sale cluburi. Trupa s-ar antrena şi ar putea disputa meciuri amicale la Bucureşti.

„Am vorbit cu cei de la Federaţia Ucraineană de Fotbal şi le-am spus ce gânduri am. Ar fi bine să formăm o echipă comună cu jucători de la Dinamo Kiev şi Şahtior, care să se antreneze şi să joace în Bucureşti, înainte de meciul de Cupă Mondială dintre Ucraina şi Scoţia, din Iunie.

La început ne-am gândit că jucătorii vor fi mai în siguranță în cantonamentul de la Dinamo, care se află la câțiva kilometri de Kiev. Nu am fost uluit. Cineva trebuia să facă ceva. Am ajutat cât am putut, am încercat tot posibilul. Familiile lor sunt în siguranță, iar acest lucru îi încurajează pe jucători.

Sidorchuk a devenit tată pentru a patra oară în timpul șederii sale la București, așa că acum are o legătură specială cu orașul”, a spus Mircea Lucescu, citat de new.sport.ua.