Cu ce substanţă ar fi fost otrăvit Roman Abramovich. Verdictul specialistului: „Ăsta nu este un accident”

Roman Abramovich (55 de ani) a apărut din nou la negocierile pentru oprirea războiului, dintre oficiali ai Ucrainei şi Rusiei. El ar fi fost otrăvit, iar jurnalistul de investigaţie Christo Grozev susţine că fostul patron al lui Chelsea a fost intoxicat cu o substanţă nocivă.

Potrivit acestuia, Roman Abramovich ar fi fost otrăvit cu cloropicrină, care se foloseşte ca fungicid, insecticid, nematicid sau erbicid.

”Toți specialiștii care au discutat cu membrii delegației, care s-au uitat la fotografii și au examinat personal victimele, au spus că acesta nu a fost un accident. Nu este o intoxicație alimentară, nu este o alergie”, a spus Grozev, citat de sport.ua.com.

Roman Abramovich, rol la negocierile dintre Ucraina şi Rusia

Negocierile au avut loc în Turcia, la Istanbul, iar deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni de la Chelsea nu a lipsit, chiar dacă au apărut informaţii că a fost otrăvit la precedentele discuţii purtate pentru pace.

Oligarhul rus a avut prima apariţie publică după mai bine de două săptămâni. Potrivit thesun.co.uk, Abramovich avea „ochii roşii” şi o privire „pierdută”. Totul după ce ar fi trecut prin momente teribile.

Jurnaliştii britanici au precizat că, după ce ar fi fost otrăvit, Abramovich ar fi orbit pentru câteva ore, în timp ce pielea i se desprindea de pe mâini şi de pe faţă. Asta nu l-a oprit şi, la numai câteva zile distanţă, a zburat la Moscova pentru a-i oferi lui Vladimir Putin o notă scrisă de mână de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ucrainenii de la sport.ua anunţă că Roman Abramovich s-a poziţionat a fi neutru la negocieri. „Sarcina sa principală este să transmită preşedintelui Rusiei poziția celor din Ucraina, într-un limbaj ușor de înțeles și uman„, precizează sursa citată. Conducătorul campioanei Europei ar fi avut o întrevedere şi cu Erdogan.

Volodimir Zelenski l-ar fi rugat pe Joe Biden să nu îl sancţioneze pe patronul lui Chelsea

Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal.

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Decizia este uluitoare, în contextul în care Roman Abramovich a fost considerat mereu un apropiat al lui Vladimir Putin, motiv pentru care a şi avut de suferit în ultima lună. Este nevoit să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, pe care îl scosese la vânzare cu 3 miliarde de dolari.