Anunțul ANM în România: Posibile „ploi roșii” în următoarele zile

Este alertă meteo în România. Meteorologii anunță „ploi roșii” în zilele ce urmează.

Administrația Națională de Meteorologie a emis recent o alertă meteo ce îi îngrijorează pe români. Conform experților, este posibil ca zilele următoare să vină „ploi roșii” din cauza prafului saharian.

Ce îi așteaptă pe români în următoarele zile

Meteorologii lansează o nouă avertizare meteo. De noaptea trecută un val saharian a intrat în țara noastră. Vine într-o cantitate medie, însă se va face resimțit în special marți noaptea și miercuri, 30 martie, în mare parte în vestul și în nordul țării.

De asemenea, joi seara și vineri noaptea va atinge concentrații ridicate în mare parte din țară. Partea afectată spre sfârșitul săptămânii este în special în jumătatea de sud a țării, unde este posibil ca precipitațiile să capete o culoare roșiatică, fiind numite „ploi roșii”.

În România au mai existat ploi cu praf saharian. Praful saharian înseamnă niște particule minerale minuscule, care sunt atât de ușoare încât vânturile le învârt rapid și le transportă în troposfera medie și superioară.

Acest tip de praf saharian se formează după vânturile fierbinți din Africa care transportă de câteva ori pe an o cantitate extraordinară de nisip din Sahara până pe continentul nostru, acesta nefiind însoțit de vreo substanță chimică sau dăunătoare, ci doar de mizerie.