Rușii refuză să execute ordinele și au doborât din greșeală propriile avioane

Vladimir Putin a apreciat greșit situația din Ucraina, iar unii soldați ruși au refuzat să execute ordinele, ba chiar și-au doborât din greșeală avioanele.

Armata rusă refuză să execute ordinele, ba chiar a doborât din greșeală avioanele armatei. „Se pare din ce în ce mai mult că Putin a apreciat greșit situația.

Este clar că a judecat greșit rezistența poporului ucrainean.”, a spus Jeremy Fleming, directorul GCHQ, la Canberra, Australia.

„Am văzut soldați ruși – lipsiți de arme și cu moralul căzut – refuzând să îndeplinească ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborând accidental propriile aeronave”, a spus el, fără a preciza când sau unde a avut loc acest lucru.

Intenția Rusiei este de a afecta guvernul ucrainean

Consilierii lui Putin „se tem să-i spună adevărul”, a subliniat Fleming.

Tot din spusele acestuia, reiese că intenția Rusiei este de a afecta guvernul ucrainean și sistemele militare ale acestuia.

„Ei urmăresc relocarea forțelor din alte conflicte și recrutarea de noi luptători pentru a-și spori efectivele”, a spus el, adăugând că „acești soldați vor fi probabil folosiți drept carne de tun în încercarea de a se limita pierderile militare ruse”.

„Rusia înțelege că, pe termen lung, China va deveni din ce în ce mai puternică din punct de vedere militar și economic. Unele dintre interesele lor sunt în conflict; Rusia ar putea fi scoasă din ecuație.”, spune Fleming, referindu-se la rolul Chinei în acest conflict.