Lovitură dură pentru toți românii care stau la bloc. Vor fi obligați să scoată bani grei din buzunar

O nouă lege le-ar putea da bătăi serioase de cap tuturor românilor care locuiesc la bloc, fără excepție. Indiferent dacă ai sau nu autoturism, ai putea fi obligat să plătești un loc de parcare. Iată cum sună proiectul de lege și care sunt șansele să fie aprobat!

Conform proiectului de lege, toți românii care doresc să-și cumpere un apartament ar putea fi obligați să-și cumpere și un loc de parcare, indiferent dacă au sau nu autoturism propriu. Legea este valabilă pentru toți românii.

Lovitură dură pentru toți românii care stau la bloc

Nicuşor Dan crede că prin această metodă va putea rezolva problema traficului din București, deși majoritatea cetățenilor crede că singurii beneficiari ai acestei noi legi sunt chiar dezvoltatorii imobiliari.

Primarul general vrea să modifice legea și să îi oblige pe toți bucureștenii care locuiesc la bloc să își achiziționeze un loc de parcare. Criza parcărilor din București este deja o problemă cu care localnicii s-au obișnuit.

Încă din perioada în care erau campaniile electorale, Nicușor Dan le-a spus tuturor bucureștenilor că „orice loc de parcare în oraș trebuie să coste”.

În anul 2021, consilierii au împărțit Capitala în patru zone de parcare: A, B, C și D, cea mai scumpă fiind A. Această zonă, A, se află în centrul Capitalei.

”În zona B, tariful va fi de 500 lei anual față de 66 de lei, în zona C va fi de 400 față de 55 de lei, iar în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei”, anunțau pe atunci autoritățile.