Ucrainenii au recucerit 11 localități din regiunea Herson. Kremlinul spune că „atacul ucrainean” de la Belgorod va afecta tratativele de pace

„Retragerea rușilor de lângă Kiev este o consecință a rezistenței ucrainenilor”, spune Volodimir Zelenski, într-un mesaj transmis în noaptea de miercuri spre joi. El susține că armata ucraineană este pregătită să apere la fel de bine și regiunea Donbas, asupra căreia a anunțat Rusia că se va concentra.

Rusia redesfăşoară soldaţi staţionaţi în Georgia pentru a consolida invazia din Ucraina, anunţă ministerul britanic al Apărării. „Între 1.200 şi 2.000 dintre aceşti soldaţi ruşi sunt reorganizaţi în 3 grupuri tactice de batalion.

Este foarte puţin probabil că Rusia intenţiona să genereze întăriri în acest fel şi acest lucru indică pierderile neaşteptate pe care le-a suferit în timpul invaziei din Ucraina”, spun britanicii.

Rusia a anunţat că vineri va fi activat la Mariupol un coridor umanitar pentru evacuarea civililor şi a cetăţenilor străini. „Forţele armate ruse vor deschide un coridor umanitar de la Mariupol la Zaporojie în 1 aprilie, începând de la ora 10.00 a Moscovei”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Măsura a fost luată ca urmare a „unei solicitări personale a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a cancelarului german Olaf Scholz către preşedintele rus Vladimir Putin”, a adăugat ministerul.