Mamele din întreaga lume, în alertă din cauza unei jucării controversate. „Huggy Wuggy” a ajuns și în magazinele din România!

O jucărie din pluș denumită „Huggy Wuggy” a ajuns în atenția a milioane de copii din întreaga lume, iar de curând a apărut și pe rafturile magazinelor de la noi din țară. Mămicile au intrat în alertă după ce au descoperit ce se află în spatele acestei figurine.

O jucărie denumită „Huggy Wuggy”, pe care toți copiii și-o doresc, a ajuns și în magazinele din România, iar părinții sunt extrem de revoltați. Plușul cu aspect înfricoșător are versuri șocante și nimeni nu înțelege cum au reușit producătorii să o aducă pe piață.

Părinții fac apeluri disperate pentru ca ursulețul să dispară de pe rafturile magazinelor, însă până acum nimeni nu s-a sesizat. Iată cum sună versurile din clipul de promovare:

Care sunt versurile jucăriei „Huggy Wuggy”

Numele meu este Huggy Wuggy.
Numele meu este Huggy Wuggy.
Corp neclar și drăgălaș.
Corp neclar și drăgălaș.
Nu vii să mă îmbrățișezi?

Dinții ascuțiți te lasă să sângerezi.
Niciodată să nu-mi spui urât.
Ține-mă până mori.
Îmbrățișează-mă până mori.
Știu unde te ascunzi.

Jucăria din pluș a ajuns rapid în atenția celor mici, iar părinții fac apeluri disperate pentru ca aceasta să fie scoasă definitiv de pe piață. Versurile clipului de promovare, dar și aspectul figurinei sunt de-a dreptul înfricoșătoare, spun părinții pe rețelele de socializare.

Personajul dintr-un joc video extrem de popular cântă, printre altele, despre „îmbrățișare și omor“, lucru care îi îngrijorează pe adulții cu copii.

În Marea Britanie, de exemplu, autoritățile au emis un avertisment după ce unii copii au început să-l imite pe ursul cu dinți ascuțiți și să recite versurile controversate.

De asemenea, psihologii susțin că cei mici nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate, iar interacțiunea cu o astfel de jucărie poate fi asemănată în același timp cu vizionarea unui film horror: „Ei nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este că și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Studiile pe termen lung și pe adulți pot apărea boli cardiace, cardiovasculare chiar”, spune Mădălina Manea, psihoterapeut.