Doliu în folclorul românesc.

Doliu în folclorul românesc. Iancu Popovici a încetat din viață în urma unui infarct.

Muzicianul avea 57 de ani și era considerat unul dintre cei mai buni trompetiști

Doliu în folclorul românesc după ce trompetistul Iancu Popovici a murit în urma unui infarct, la 57 de ani. De remarcat că artistul era fiul celebrului Luță Popovici, un maestru al taragotului.

Lumea folclorului a pierdut un artist
Artistul s-a născut pe 30 iulie 1964 și a colaborat cu mai mulți cântăreți ai Banatului. A avut un talent și un devotament aparte pentru folclor și numeroase colaborări cu artiști de marcă.

A fost singurul instrumentist care înainte de 1989 a înregistrat un disc vinil de muzică sârbească la

Electrecord. Iancu Popovici a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți trompetiști, fiind apreciat în țară, dar și peste hotare.

La auzul veștii, apropiații cântărețului, familia, dar și fanii au postat mai multe mesaje pe rețelele de socializare. „Trompetistul Iancu Popovici ne-a părăsit pentru a cânta la îngeri.

Dumnezeu să-l ierte și să îl primească în Împărăția Sa. Drum lin la îngeri Maestre! ”, „Dragu mi-i că-s bănățan mândru șî fălos”, sunt doar câteva dintre rândurile lăsate în mediul online.

Îndrăgitul instrumentist bănățean s-a stins în noaptea de marți spre miercuri. Acesta a murit chiar în casa lui din Timişoara. Familia a chemat de urgenţă medicii şi politiştii.