Locuitorii din Târgoviște, atenționați prin RO- Alert că un leu umblă prin oraș. Se ia în calcul şi varianta ca animalul căutat să fie câine

Autorităţile din Dâmboviţa sunt în alertă din cauza unui posibil leu scăpat dintr-o curte şi care s-ar plimba pe străzile din Târgovişte. Alerta a fost dată de un localnic la 112 şi imediat echipe formate din jandarmi şi poliţişti, înarmaţi cu puşti cu tranchilizant au pornit în cautarea animalului. De asemenea, locuitorii din Târgovişte au fost atenşionaţi prin mesaj RO-Alert cu privire la prezenţa unui leu pe străzile oraşului şi erau sfătuiţi să rămână în case şi să nu încerce să se fotografieze cu el în caz că îl întâlnesc.

UPDATE: Patru echipe de căutare în care se află câte un jandarm înarmat cu puşti cu tranchilizant. Se fac verificări în mai multe zone din Târgovişte. Oamenii legii iau în calcul şi o altă variantă şi anume ca „leul” să fie de fapt un câine.

UPDATE: Un nou mesaj RO-ALERT a fost emis, joi, de ISU Dâmboviţa privind prezenţa unui leu în Târgovişte, de data aceasta fiind semnalată zona Romlux.”A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, zona Romlux! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în al doilea mesaj RO-ALERT emis, joi, de ISU Dâmboviţa.

Primul mesaj RO-ALERT a fost dat la ora 10,52 şi avertiza cu privire la prezenţa leului în cartierul Priseaca, iar al doilea mesaj a fost dat la 11,34 şi anunţa prezenţa leului în zona Romlux, în apropiere de prima locaţie.

Grădina Zoo Târgovişte anunţă că leii pe care îi are sunt în cuşti.

„Leii pe care noi îi avem sunt în maximă siguranţă, avem două perechi de lei. Nu a scăpat de la noi niciun animal”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul de la Grădina Zoo Târgovişte, Florina Pârvulescu.

Un cetăţean a sunat la 112, joi, şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării. Ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului sunt la ieşirea din Târgovişte.

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert după ce locuitorii din Târgoviște au anunţat că un leu se plima liber pe străzile din oraș. Acesta a fost văzut în zona Priseaca, potrivit gazetadambovitei.ro.

Oamenii sunt rugați să rămână în case și să evite zona până ce leul va fi capturat.

„A fost semnalată prezenţa unui animal salbatic (leu) în mun. Targoviste, cartier Priseaca, zona statia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta”, transmite ISU Dâmbovița.

Poliţişti şi jandami din Târgovişte caută leul pe străzile din oraş. Din primele informaţii, leul ar fi scăpat din curtea unui localnic care a mai avut un leu în trecut.

Un caz similar a fost semnalat, în aceeași zonă, și în anul 2009, când un leu, scăpat curtea unui locuitor din zona Priseaca, a apărut în curtea unei brutării, de la ieșirea din oraș.