Incendiu de proporții în sectorul 5 al Capitalei. Un bloc a fost mistuit de flăcări. Mai mulţi locatari, intoxicaţi cu monoxid de carbon

Un bloc cu 10 etaje din sectorul 5 al Capitalei a luat foc în seara zilei de sâmbătă, 14 mai. Toţi locatarii au fost evacuaţi, iar din primele informaţii sunt şase victime intoxicate cu monoxid de carbon.

Incendiu de proporții în sectorul 5 al Capitalei. Blocul de 10 etaje este situat în cartierul Ferentari. Peste 10 autospeciale cu apă și spumă intervin la fața locului, transmite România TV.

De asemenea, autospeciale SMURD au ajuns în zonă și se fac căutări pentru a se identifica dacă există oameni blocați în interior. S-a solicitat și sprijinul Jandarmeriei Române.

Potrivit primelor informaţii, cinci persoane ar avea nevoie de îngrijiri medicale, cadrele medicale acordându-le aceste îngrijiri în ambulanţele aflate la faţa locului. Până în acest moment, nu se ştie dacă au fost intoxicate sau au suferit atacuri de panică.

Viceprimarul de la sectorul 5, Mircea Nicolaidis, dă asigurări că niciun locatar dintre cei evacuaţi nu va rămâne sub cerul liber.

„Focul este stins acum, nu mai arde cu flacără, nu se ştie de unde a pornit, sunt mai multe variante, de la parterul blocului unde se afla un coafor sau de la etajul 2. Blocul nu are niciun fel de probleme. Astăzi vom face un comandament pentru situaţii de urgenţă şi vom decide, nimeni nu va rămâne în stradă în această noapte, vom găsi variante pentru a-i adăposti. Aerul este respirabil la faţa locului, nu mai sunt degajări de fum„, a declarat viceprimarul Nicolaidis pentru România TV.