Este minune în apropiere de Paște la biserica din Borșa care a ars chiar de Florii. Credința este acolo în continuare unde sute de enoriași și preotul s-au rugat împreună.

Sute de credincioși au mers la biserica care a ars în ziua de Florii pentru a se ruga împreună cu părintele paroh.
O minune a făcut ca focul să ocolească crucea bisericii și icoana cu răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos.

Biserica din lemn din Borșa a fost cuprinsă de flăcări de Florii

La faţa locului au intervenit 2 echipaje din Borsa şi unul de la Vișeu.
Pompierii au localizat focul însă din biserică nu a rămas nimic. Au mai fost suplimentate forțele cu încă două autospeciale, una dintre acestea de la ISU Bistrița.

Patru echipaje de pompieri au mers la incendiu pentru a stinge flăcările.

„S-a făcut curățenie aici, o organizare frumoasă, ca să putem oficia slujba. În fiecare seară am făcut Deniile și Prohodul Mântuitorului. A rămas din biserică Sfântul Antimis”, a declarat preotul.

Ce a transmis instituția?

„Cu profundă îngrijorare pentru comunitatea credincioșilor ortodocși din Parohia Borșa Complex, am aflat de tragedia care tocmai a avut loc prin izbucnirea unui devastator incendiu la biserica lor de lemn în stil maramureșean.

Biserica a ars în totalitate și nu au mai putut fi salvate multe lucruri.

Din informațiile primite de la părintele protopop al Vișeului, Mihai Chira, am aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite.

Protopopul Vișeului, din îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, s-a deplasat de îndată la fața locului pentru a-i fi alături Părintelui Paroh Pop Ioan Constantin, Consiliului Parohial și credincioșilor în aceasta situație grea prin care trec într-o zi de mare sărbătoare creștin Praznicul Floriilor, urmând să se facă evaluarea situației și să informeze Sfânta Episcopie despre cele constatate.

Totodată, Protopopul Vișeului, Pr. Mihai Chira, se va implica, în parteneriat cu Primăria, spre a identifice un loc potrivit de săvârșire a Sfintelor Slujbe în săptămâna Sfintelor Pătimiri și a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului și a tuturor celorlalte slujbe, până la construirea unui nou locaș de cult.

Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Protopopiatul Vișeu, Parohiile și Mănăstirile vor fi solidare cu situația grea prin care trec tocmai de sărbătoare Învierii Domnului, preotul și credincioșii din Borșa Complex și vor sprijini construcția noi bisericii.

Rugând pe Dumnezeu să dea putere tuturor: păstorului și credincioșilor să depășească acest eveniment tragic, mulțumim Domnului că nu au fost victime umane și pierderi de vieți omenești, vă asigurăm de toată susținerea și solidaritatea noastră fraternă.

Dumnezeu și Maica Domnului să vă întărească și liniștească dăruindu-vă pacea și liniștea necesară să puteți cinsti, trăi și simți creștinește sărbătoarea Învierii Domnului! Amin!”, au transmis Biroul de presă al Episcopiei Maramureșului și Sătmarelui.

Admin