A devenit un subiect tabu în societatea noastră să vorbim despre moarte și ce se întâmplă cu corpul nostru în momentul trecerii noastre în neființă. Cu toate acestea, este important să înțelegem procesul și semnele care apar în ultimele zile ale vieții noastre.

Potrivit specialiștilor, organismul nostru ne transmite semnale către sfârșitul vieții cu mult timp înainte de momentul trecerii în neființă. Aceste semnale includ sufocare, somnolență, lipsa poftei de mâncare, scăderea în greutate, greață, îngălbenirea pielii și o stare de oboseală acută. De asemenea, pe măsură ce ne apropiem de momentul trecerii în neființă, corpul nostru intră într-un declin funcțional, reflexele sunt afectate, somnul este perturbat, iar înghițirea și tusea devin dificile.

Cu câteva ore înainte de momentul trecerii noastre în neființă, respirația devine mai grea, mai zgomotoasă sau sacadată, iar aceasta poate provoca mișcări involuntare ale corpului pentru a asigura un aport de aer adecvat. În acest moment, ochii noștri devin mari, iar pielea noastră capătă o culoare plăcută, iar conștiința noastră se pierde treptat în somnul veșnic.

Cum să ne pregătim pentru trecerea în neființă?
Deși moartea este inevitabilă, putem să ne pregătim pentru acest moment. În primul rând, este important să ne asigurăm că toate documentele noastre legale sunt actualizate și în ordine. De asemenea, trebuie să discutăm cu familia și prietenii noștri despre dorințele noastre în momentul trecerii în neființă și despre cum dorim să fie îngropați sau incinerați.

În plus, putem să ne gândim la momentul morții ca la o oportunitate de a lăsa o amprentă pozitivă asupra lumii. Putem să ne gândim la cum dorim să fim amintiți și să ne străduim să trăim o viață plină de compasiune, iubire și empatie față de ceilalți.

Concluzie

Moartea este inevitabilă și poate fi un subiect dificil de discutat. Cu toate acestea, este important să înțelegem semnele și procesul care apar în momentul trecerii noastre în neființă. Prin pregătire și gândirea la modul în care dorim să fim amintiți, putem să facem din momentul morții o oportunitate de a lăsa o amprentă pozitivă asupra lumii.

Admin