S-a zguduit din nou pământul! Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață, 26 aprilie 2023. Iată unde a avut loc seismul.

Un nou cutremur a avut loc în Noua Zeelandă

Potrivit informațiilor transmise de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, astăzi, 26 aprilie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter în Noua Zeelandă.

Epicentrul seismului a fost la aproximativ 174 de kilometri nord-est de Lower Hutt, unde locuiesc aproximativ 101.000 de oameni. Cutremurul a lovit regiunea respectivă la 23,2 kilometri și, momentan, nu se știe dacă au fost înregistrate victime sau pagube materiale, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean.

A avut loc un cutremur de 7,1 în largul coastelor Indoneziei

Cu o zi în urmă, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în largul coastelor Indoneziei. Seismul s-a produs la o adâncime mică, de aproximativ 16 kilometri, cu epicentrul la aproximativ 199 de kilometri sud de orașul indonezian Padang.

„Cutremurul a fost resimțit puternic, cu un șoc de aproximativ 30 de secunde”, a precizat Abdul Muhari, șeful Centrului de Date și Comunicare a Informațiilor din Indonezia.

Potrivit sursei citate anterior, oamenii au ieșit din case de teama cutremurului. În prezent, unele persoane sunt evacuate pentru a nu se apropia de zona mării. În Padang locuiesc peste 840.000 de persoane.

Un cutremur de 7,1 a avut loc, luni, în apropiere de Noua Zeelandă

De altfel, luni, 24 aprilie 2023, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter în zona Insulelor Kermadec, în apropiere de Noua Zeelandă. Potrivit sursei citate anterior, seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, la ora 12:42 PM NZT. Inițial, magnitudinea anunţată a fost de 7,3 grade pe scara Richter, încă ulterior a fost revizuită la 7,1 grade.

Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a informat că riscul de tsunami cauzat de cutremur a trecut și că seismul nu reprezintă o amenințare pentru Hawaii și pentru zona extinsă a Pacificului.

De altfel, Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) și GNS Science au apreciat că este puțin probabil ca seismul să fi provocat un tsunami care să reprezinte o amenințare pentru Noua Zeelandă. Agenția Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență (NEMA) a transmis că evaluează dacă cutremurul ar putea afecta Noua Zeelandă și i-a sfătuit pe oameni să se îndepărteze de zonele de coastă în cazul în care simt un cutremur lung sau puternic.

Admin