Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu și două avertizări cod galben de vreme rea în România.

Cod portocaliu de vreme severă în România. Prima avertizare meteo cod galben este valabilă astăzi, între orele 12:00 și 21:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și în sudul Banatului.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică

A doua avertizare cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 21:00, și este valabilă până mâine, la ora 12:00.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Occidentali și Meridionali, în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cod portocaliu de averse torențiale și cantități însemnate de apă

Potrivit meteorologilor, începând de astăzi, de la ora 21:00, până mâine, la ora 12:00, va fi în vigoare un cod portocaliu de averse torențiale.

În intervalul menționat, în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Alba și Hunedoara vor fi averse torențiale și mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Prognoză specială pentru intervalul 15.06.2023 ora 12.00 – 16.06.2023 ora 12.00 zona Municipiului București

Vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Admin