Robotul care caută submarinul a ajuns pe fundul oceanului. Au fost găsite resturi în apropierea zonei submersibilului căutat

O zonă de fragmente a fost descoperită în timpul căutărilor realizate de către un vehicul submarin controlat la distanţă (ROV), în apropiere de Titanic, care participă la căutări internaţionale ale submersibilului turistic Titan, anunţă joi Paza de Coastă americană, relatează BBC News.

Experţi care participă la căutări evaluau aceste informaţii, care urmează să fie discutate într-oconferinţă de presă, la Boston, în nord-estul Statelor Unite în următoarele ore, anunţă pe Twitter Paza de Coastă americană.

Rezerva de oxigen a submersibilului, la bordul căruia se aflau cinci persoane, s-a terminat teoretic joi la ora 11.08 GMT (14.08, ora României).

Un cofondator al companiei care operează submersibilul dispărut de pe Titanic spune că el crede că expertiza echipajului va prelungi „fereastra disponibilă” pentru salvare, informează CNN.

”Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, relatează BBC News.

Ce trebuie să facă pentru a supraviețui cât mai mult

Guillermo Söhnlein a făcut aceste declarații într-o intervenție la CNN. El a precizat că vorbea în numele său și nu al companiei, OceanGate. El a spus că directorul executiv și cofondatorul OceanGate, Stockton Rush – care se află la bordul submarinului – și restul echipajului și-ar fi dat seama „cu câteva zile în urmă că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru a-și asigura salvarea este să extindă limitele acestor provizii relaxându-se cât mai mult posibil”.

Pe baza expertizei membrilor echipajului, „fereastra disponibilă” pentru salvare este mai lungă decât „ceea ce cred majoritatea oamenilor”, a declarat Söhnlein.

Joi va fi o „zi critică în această misiune de căutare și salvare”, a adăugat el.

„Continui să am speranțe pentru prietenul meu și pentru restul echipajului. Îi încurajez pe toți să rămână cu speranța de a aduce echipajul înapoi în siguranță”, a spus Söhnlein.

Un coleg cu cel care conduce submersibilul și un căpitan de marină în retragere, intervievați de CNN, au declarat, de asemenea, că echipajul ar ști să conserve oxigenul prin odihnă și prin menținerea unui calm cât mai mare.

Termen limită: joi dimineața

Timpul este esențial: cantitatea de oxigen de pe submersibilul dispărut, care are cinci persoane la bord, devine o problemă vitală, au declarat experții.

Submarinul Titan, care începe fiecare călătorie pentru a explora epava Titanicului cu un suport de viață estimat la 96 de ore, este dispărut de duminică dimineața, stabilind ziua de joi dimineața ca țintă cheie pentru găsirea navei și a celor aflați la bord.

Submersibilul cu comenzile sale rudimentare și fără spațiu pentru ca pasagerii să se întindă, ar avea, de asemenea, „rații limitate” de hrană și apă, potrivit oficialilor.

Admin