Emanuel (20 de ani) s-a trezit din comă, după ce a fost atacat cu bestialitate de Alexandru (17 ani), acum două zile, în Grădina Botanică din Craiova. Tânărul și Melis (14 ani) se plimbau prin parc când au dat nas în nas cu adolescentul care avea să se transforme în călău. Scandalul ar fi pornit după ce minorul i-ar fi aruncat priviri indiscrete fetei.

O zi obișnuită avea să se transforme într-o adevărată tragedie. Emanuel (20 de ani) și Melis (14 ani) se plimbau prin Grădina Botanică din Craiova, când, la un moment dat, s-au întâlnit cu Alexandru-Mario (17 ani), cel care avea să devină călău. Minorul s-ar fi uitat insistent la fată, fapt care l-a deranjat pe Emanuel.

Între cei doi ar fi pornit un conflict de zile mari, potrivit primelor informații oferite de autorități. Nimeni nu se aștepta ca Alexandru să scoată din rucsac un cuțit de vânătoare și să-i atace cu o mare cruzime pe cei doi tineri.

Băiatul de 17 ani a ucis-o cu sălbăticie pe Melis, iar pe Emanuel l-a băgat în spital, în stare critică. Ore în șir s-a luptat băiatul să trăiască. Și, într-un final, a reușit!

Emanuel s-a trezit din comă

Tânărul rănit în Grădina Botanică a ieșit din comă. Conform surselor CANCAN.RO, el reușește să articuleze câteva cuvinte, dar nu vorbește cursiv. Își recunoaște familia și știe de ce se află acolo. Întreabă prin semne de iubita lui, însă nu știe, încă, faptul că Melis a decedat. Astăzi, craiovenii au făcut cozi interminabile la Centrul de Transfuzii, pentru a-i dona sânge tânărului.

Detalii cutremurătoare ies la iveală și despre adolescentul criminal. Avea des accese de furie, fusese sancționat disciplinar la școala militară și se certa mereu cu tatăl său. În urmă cu câțiva ani fugise de acasă, fiind găsit de poliție în șoc hipotermic.

Mama fetei ucise, mesaj sfâșietor

Melis urmează să fie condusă pe ultimul drum, vestea tristă fiind dată chiar de mama ei. Femeia este împietrită de durere, însă a ținut să transmită public un mesaj, pentru toți cei care vor să-și ia rămas bun de la adolescentă.

„Cu sufletele îndurerate, vă aducem la cunoștință că ne vom aduna la ultimul omagiu adus iubitei și curajoasei noastre Melis. Serviciul religios se va desfășura la Biserica Sfântul Spiridon, la ora 11.00, iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sineasca. Melis a fost un dar neprețuit, o prezență specială în viețile noastre. Ne-a luminat calea cu dragostea, bunătatea și zâmbetul sau pur. În ciuda durerii adânci pe care o simțim acum, păstrăm vie amintirea bucuriei pe care a adus-o în lumea noastră. Să ne unim forțele într-un adio plin de iubire și recunoștință. Să o înconjurăm cu energia pozitivă în timp ce îi uram drum lin și pace veșnică”, se arată în ultimul mesaj postat de Ana, mama Melisei.

Ce spune primarul Craiovei despre tragedie
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a ținut o conferință de presă în care a dat detalii importante despre întâlnirea unor polițiști locali cu Alexandru, în Grădina Botanică. Oamenii legii îl opriseră pe băiatul de 17 ani, pentru că părea suspect. Acesta le-a spus că este elev la liceul militar din oraș, a fost felicitat, iar echipajul și-a continuat drumul. Mai târziu, aveau să descopere oroarea comisă.

„Aș vrea să îmi exprim condoleanțele pentru familia îndoliată și speranța că tânărul care se află în spital va fi bine. De dimineață, din discuțiile pe care le-am avut cu medicii care-l tratează, am înțeles că starea este mult îmbunătățită față de ieri, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

Aș vrea să încep prin a vă spune ceea ce cunosc eu în calitate de primar. Am fost tot timpul întrebată zilele acestea despre detalii din anchetă: nu am de unde să le cunosc, instituția noastră nu este implicată în niciun fel. Aceste detalii nu le poate da decât parchetul sau poliția, noi nu le cunoaștem, nici nu am vrut să fac niciun fel de speculații asupra acestei tragedii. M-am ferit să fie și transformată, tragedia respectivă, într-un circ politic așa cum, din păcate, văd că și în această ședință de consiliu local s-a încercat a se transforma.

Povestea pe care eu o cunosc de la poliția locală este următoarea: acest individ a intrat în Grădina Botanică, s-a întâlnit cu echipajul de la poliția locală, echipajului i s-a părut suspect individul și l-a oprit ca să poarte discuții. A părut suspect, în primul rând, pentru că era singur la o oră când erau 40 de grade afară și se uita foarte insistent la una dintre statuile din Gradina Botanică.

L-au oprit și identificat, era frumos îmbrăcat, a vorbit frumos, a zâmbit, a spus că este elev la Liceul Militar și, bineînțeles, că a fost lăsat să meargă mai departe. Nu cred că vreunul dintre dumneavoastră ați fi acceptat, de exemplu, dacă ar fi vorba despre copilul dumneavoastră, un copil oarecare nu un criminal, ca poliția locală să-l oprească fără să aibă niciun fel de indicii și să-l caute în geantă”, a declarat edilul.

Admin