Câți bani sunt nevoiți să scoată românii din buzunar la o nuntă?

În 2023, românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani dacă vor dori să participe la o nuntă.

Câți bani vor scoate din buzunar mirii în 2023
Din păcate, în 2023, fie că vrei să organizezi o nuntă sau dorești să participi la una, va trebui să scoți o sumă mare de bani din buzunar.

Dacă până în prezent pandemia a fost cea care le-a dat bătăi de cap mirilor, în 2023, prețurile sunt cele care nu le vor da pace.

Tot mai mulți tineri nu vor să facă rabat atunci când vine vorba de organizarea propriei nunți și sunt dispuși să ofere mii de euro doar pentru o singură formație care să le cânte la nuntă. Astfel că, prețurile pentru un band pornesc de la 3.500 de euro și pot ajunge până la 7.000 de euro. Totuși, pentru cei care nu își permit, pot apela la un DJ, care este mult mai ieftin.

În ceea ce privește meniul de nuntă, în Capitală, acesta variază între 70 de euro și 150 de euro, în funcție de preferințele mirilor. De cele mai multe ori, în aceste meniuri este inclusă și băutura. Acestor sume se mai adaugă și: photo boot, candy bar, foto, video sau decorațiuni – lucruri la care viitorii miri nici nu se gândesc să renunțe, dar care adaugă la buget alte câteva mii de euro.

Potrivit specialiștilor în organizări de nunți, din cauza scumpirilor, organizarea unei nunți poate crește cu până la 20%. Dacă totuși pretențiile scad, cheltuielile vor fi mai mici.

De asemenea, înainte de a-ți verifica soldul contului bancar sau de a începe planurile de pus deoparte bani, trebuie să știi că suma diferă în funcție de rolul pe care îl ai la acea nuntă.

Câți bani trebuie să ofere invitații la o nuntă în 2023

În România, tinerii care urmează să se căsătorească, pornesc la drum cu un ajutor din partea rudelor sau a prietenilor care sunt invitați la nuntă. Dacă până în 2022 exista teama de Covid-19, în 2023 specialiștii se așteaptă ca numărul evenimentelor să crească.

Organizarea unei nunți poate dura mai bine de 1 an de zile, ca să poată îndeplini toate dorințele mirilor. De la alegerea localului pentru petrecere până la rochia de mireasă, niciun detaliu nu este trecut cu vederea, fie că este responsabilitatea viitorilor soți sau a unei firme specializate de organizarea nunților.

Astfel că, la acest efort ar trebui să se gândească invitații, în momentul în care decid câți bani să pună în plic, însă nu este singurul factor important. Sumele diferă și în funcție de relația pe care o ai cu mirele și mireasa.

Dacă sunteți nași, cadoul de nuntă poate varia între 500 și 1000 de euro, în funcție și de bugetul de care dispuneți. Rudele apropiate și prietenii foarte apropiați, în mod normal, ar trebui să ofere mai mult.

În cazul celor care sunt doar invitați, reperul ar trebui să fie prețul meniului. De obicei, se pune în plic ca dar o sumă cel puțin dublă față de prețul meniului.

Codul bunelor maniere la o nuntă

– Dacă ai primit o invitație la nuntă, cel mai important lucru este să mulțumești pentru invitație și să confirmi participarea. Dacă nu poți accepta invitația trebuie să anunți că nu vei merge și să adresezi urări de bine cuplului care se căsătorește.

– Niciodată în alb! Această culoare este purtată doar de mireasă, iar cei care aleg o ținută în nuanță de alb sunt aspru criticați. Cel mai indicat este să optezi pentru o culoare mai închisă. Totuși, ținuta trebuie să fie impecabilă, elegantă și adaptată stilului și personalității tale.

– Se știe că acest eveniment are capacitatea de a-ți amplifica emoțiile, dar nu îți cere partenera în căsătorie. Nunta este doar despre cei doi miri, iar un asemenea gest ar îndrepta atenția invitaților către tine și partenera ta.

Admin