Truc simplu pentru a scăpa de țânțari: găleată cu apă și nisip.

Țânțarii sunt un real pericol pentru sănătatea noastră, deoarece pot fi purtători de boli. Din acest motiv, oamenii încearcă să găsească diverse metode prin care să îi țină la distanță. Însă, multe dintre aceste metode sunt costisitoare sau implica utilizarea de insecticide toxice. Iată un truc extrem de simplu și eficient prin care putem scăpa de aceste insecte enervante și periculoase.

De ce sunt țânțarii atât de deranjante și periculoși?

Vara, țânțarii sunt peste tot, fiind unele dintre cele mai enervante insecte din acest sezon. Acestea sunt deranjante, în primul rând, pentru că pișcăturile lor creează prurit și se umflă. Mai mult de atât, aceștia pot fi purtători de boli extrem de grave, cum ar fi: virusul Zika, malaria și febra galbenă.

Un truc genial și extrem de simplu pentru a scăpa de țânțari

Iată un truc genial și extrem de simplu prin care putem ține țânțarii la distanță: avem nevoie doar de o găleată cu apă și nisip. Tot ce trebuie să faci este să umpli găleata cu apă și cu nisip și să o plasezi într-o zonă cu umbră din curtea ta. Opțional, deasupra nisipului poți să adaugi și un strat subțire de iarbă. În acest mod, vei putea îmbunătăți și aspectul estetic al curții tale.

Cei care au încercat acest truc au explicat că în cel mult șase săptămâni au putut să scape definitiv de țănțari. Explicația este una extrem de simplă și logică. În mod normal, țânțarii sunt atrași de apa murdară, pentru că în astfel de mediu își depun în mod normal ouăle. Nisipul în combinație cu apa și iarba formează o serie de reacții chimice. Din această combinație rezultă o „apă” murdară, ceea ce atrage insectele. Mai mult de atât, acest amestec mai naște o bacterie, care pentru om este inofensivă, dar care are puterea de a ucide ouăle de insecte, în special cele de țânțari.

Dacă în curte nu există și alte surse de apă stagnată, insectele vor decide să se înmulțească în gălețile puse de tine. Pentru că trăiesc doar câteva săptămâni, este de la sine înțeles că în găleata cu apă și nisip se vor înmulți câteva generații de astfel de insecte. În cele din urmă, populația de țânțari va muri, iar tu vei putea să te bucuri de o curte fără insecte periculoase și enervante.

Dacă vrei să scapi de țânțari în mod natural și eficient, încearcă acest truc simplu și genial cu găleata cu apă și nisip. Nu numai că vei putea să îți protejezi sănătatea, dar vei putea și să îți bucuri de o curte frumoasă și bine întreținută.

Admin