Morți și răniți în urma unei explozii în centrul Istanbulului. Nu este exclusă ipoteza unui atentat sinucigaș. Video

Bilanț provizoriu: 4 morți și 38 de răniți
Guvernatorul regional a publicat o actualizare a bilanțului.

„Potrivit primelor informații, 4 persoane și-au pierdut viața și 38 au fost rănite în explozia care a avut loc pe strada Istiklal.

Răniții noștri sunt în curs de tratament. Dorim mila lui Dumnezeu pentru cei care și-au pierdut viața și însănătoșire grabnică pentru cei răniți.

Evoluția situației va fi comunicată publicului”, a scris Ali Yerlikaya pe Twitter.

O explozie produsă duminică pe popularul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul s-a soldat cu morți și răniți, a anunțat un oficial de rang înalt.

Morți și răniți în urma unei explozii în centrul Istanbulului

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a transmis pe Twitter că explozia a avut loc duminică în jurul orei 16:20 (13:20 GMT) și că au existat morți și răniți, dar nu a precizat câți sunt. Cauza exploziei nu a fost clară.

O înregistrare video postată online a arătat flăcări care au izbucnit și o explozie puternică, în timp ce pietonii se întorceau și fugeau.

Alte imagini au arătat ambulanțe, mașini de pompieri și poliție la fața locului. Utilizatorii rețelelor de socializare au spus că magazinele au fost închise și bulevardul a fost închis.

Postul de televiziune CNN Turk a declarat că 11 persoane au fost rănite. Bulevardul este o arteră aglomerată, populară printre turiști și localnici, mărginită de magazine și restaurante.

Turcia a fost lovită de o serie de atentate mortale cu bombă între 2015 și 2017, comise de ISIL (ISIS) și de grupuri legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii.

“Există suspiciuni puternice că a fost o bombă sinucigașă, dar nu avem încă nicio declarație oficială [în acest sens]”, a declarat Sinem Koseoglu de la Al Jazeera, de la Istanbul.

Koseoglu a declarat că explozia vine ca un șoc, deoarece nu au existat avertismente recente cu privire la atacuri în oraș.

“Dar măsurile de securitate au rămas ridicate în zonă”, a spus ea.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a cerut asistență pentru echipele de poliție și de lucrători din domeniul sanitar, în timp ce intervin în urma exploziei din oraș.

“Este esențial să asistăm echipele noastre de poliție și de lucrători din domeniul sănătății în ceea ce privește explozia de pe strada Istiklal și să evităm postările care pot provoca teamă și panică.

Toate echipele relevante se află în regiune, vom furniza informații sănătoase”, a scris el pe Twitter.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *