Părintele Calistrat, pedepsit după ce a lovit o enoriașă chiar în curtea mănăstirii: „O astfel de situaţie produce multă durere şi întristare”

Părintele a fost sancționat după ce a femeia lovită a depus plângere la Poliție.

Părintele Calistrat se află în centrul scandalului care a zguduit comunitatea ortodoxă din țara noastră. Omul lui Dumnezeu trage acum ponoasele acțiunilor sale.

După ce imaginile cu incidentul au fost făcute publice, preotul a fost sancționat drastic pentru că a agresat-o pe enoriașă.

Pedeapsa pe care a primit-o preotul Calistrat Chifan
Omul lui Dumnezeu este în centrul unui scandal monstru, după ce a lovit o enoriașă. Acuzat de agresiune, acesta spune că nu a lovit-o pe femeie, ci că doar a împins-o pentru că aceasta depășise anumite limite prin comportamentul pe care l-a avut în acea seară.

Imaginile s-au viralizat cu repeziciune și au împărțit opinia publică din țara noastră în două.

Pe de-o parte, multe persoane spun că aceste imagini nu au decât scopul de a murdări imaginea preotului. Pe de altă parte, o mulțime de români, în special femei, au condamnat acțiunea slujitorului lui Dumnezeu.
Acum, preotul a fost sancționat cu adevărat pentru că a agresat-o pe enoriașă. Fața bisericească nu mai are dreptul de a oficia slujbe pe perioada desfășurării anchetei realizată de oamenii legii.

Această pedeapsă vine ca urmare a faptului că preotul este acuzat de agresiune fizică asupra enoriașei și a surorii acesteia.
Decizia a fost făcută publică chiar de către reprezentantul Arhiepiscopiei Iașilor, care spune că sancțiunea a fost aplicată în special ca urmare a plângerii depuse pe numele slujitorului lui Dumnezeu la Poliție.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare, ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți şi pace inimilor tulburate”, a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, potrivit News.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *