Mama lui Leo de la Strehaia a ieșit din închisoare! Cum a fost așteptată „Patroana” de rude, chiar la poarta penitenciarului

Mama lui Leo de la Strehaia a fost eliberată de la penitenciarul din Craiova.

Este sărbătoare mare în familia lui Leo de la Strehaia! Mama acestuia, Maria Mihai, a fost eliberată din penitenciarul de la Craiova.

Evenimentul este foarte important pentru familia și rudele lui Leo, pentru că aceștia o așteptau cu nerăbdare pe „Patroană” să se întoarcă acasă.

Mama lui Leo de la Strehaia, întâmpinată cu flori la poarta penitenciarului

Mama lui Leo de la Strehaia s-a întors în sânul familiei sale. Mama cunoscutului Leo a fost eliberată din penitenciarul Craiova, unde a ispășit o pedeapsă de doi ani.

Maria Mihai a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Și Leo a fost condamnat în același dosar, însă a primit o pedeapsă mai mare, de doi ani și jumătate de închisoare cu executare.

„Patroana”, așa cum este cunoscută, a fost așteptată la poarta penitenciarului de mai multe rude, care au îmbrățișat-o și au așteptat-o cu flori.

Mama lui Leo a primit sentința pe 10 octombrie 2021. Atunci, judecătorii au oferit un verdict definitiv în acest caz, pentru că faptele mai aveau puțin până să se prescrie.

„În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. II. Constată că, prin încheierea din data de 10 septembrie 2021, s-a dispus schimbarea încadrării juridice, cu privire la inculpata MIHAI MARIA, în sensul reţinerii formei de participaţie a complicităţii (în locul celei a autoratului). În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata MIHAI MARIA la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.48 alin.1 în ref. la art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal”, se arată în documentul oficial, potrivit portal.just.ro.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *