Alertă într-o comună din România. Bucăți dintr-o rachetă au căzut pe casa unui localnic, pompierii intervin

Panică într-o comuna din județul Prahova, după ce mai multe bucăți ale unei rachete antigrindină au căzut pe casa unui localnic. Pompierii sunt la fața locului și intervin de urgență. Resturile de proiectil s-au prăbușit pe o locuință din satul Vârfuri, comuna Valea Călugărească, în cursul zilei de duminică, 20 noiembrie.

Panică în Prahova din cauza unei rachete. A căzut pe casa unui sătean

Mai multe bucăți dintr-o rachetă antigrindină au căzut pe o casă din comuna prahoveană Valea Călugărească. Printre săteni s-a instalat imediat panica, având în vedere situația tensionată din Ucraina. Inițial, oamenii au crezut că satul lor este atacat. Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere a incendiilor.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești intervin cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor după ce bucăți dintr-o rachetă antigrindină a căzut pe o casă în comuna Valea Călugărească, sat Vârfuri”, transmite ISU Prahova.

Incident similar în Vâlcea

Incidentul survine după ce, recent, o altă rachetă a căzut, joi, într-o comună din județul Vâlcea. O bucată dintr-un proiectil s-a prăbușit într-o zonă de case din Lungești, trecând pe lângă sătenii care erau în împrejurimi, au explicat autoritățile locale. Ulterior, s-a stabilit că era un dispozitiv antigrindină.

La data de 17 noiembrie, în jurul orei 10.05, Dispeceratul IPJ Vâlcea a fost anunțat, prin numărul de urgență 112, de către un reprezentant al Primăriei Lungești că o rachetă s-a prăbușit în comuna lor. Oamenii legii au aflat că proiectilul a fost tras de la punctul de lansare Ștefănești, al societății S.C. INTERVENȚII ACTIVE ÎN ATMOSFERĂ S.R.L.

„Cred că este o rachetă antigrindină, după cum arată, după cum am văzut și în imagini, dar până nu vin specialiștii, nu putem spune cu certitudine. Au venit cei de la ISU (n.r. – Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Vâlcea, de la Poliție, vin și geniștii sau genistul de la Antigrindă, care să ridice ceea ce noi bănuim a fi partea din spate a rachetei. Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este.

Erau persoane prin zonă

În fața caselor a căzut, pe un teren extravilan, nu în curtea cuiva. Nu este o astfel de problemă. Erau persoane prin zonă, dar nu atât de aproape încât să fie afectate. Că erau la câțiva metri distanță. Până la urmă, faptul că nu sunt victime, asta este bine. Acesta este cel mai important aspect: să nu fie victime și să nu fie ea periculoasă. Dacă se dovedește că este antigrindină, este clar că nu prezintă un pericol. Dar vedem acum despre ce este vorba, când vor veni toți cei abilitați”, a spus primarul din Lungești (Vâlcea), Tiberiu Costea, într-o primă reacție pentru Adevărul.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *