Preotul Calistrat, în mijlocul unui nou scandal! Ce i-a cerut unei femei care nu avea bani pentru pomelnic? Imaginile sunt virale: „Ce, mă iei de prost?”

Preotul Calistrat se află din nou în mijlocul unui nou scandal! Iată ce s-a întâmplat de data aceasta.

Cazul preotului Calistrat a luat prin surprindere o țară întreagă. În urmă cu câteva săptămâni, o enoriașă a depus o plângere pe numele părintelui de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, susținând că a fost lovită de către acesta.
Totul a fost filmat, iar imaginile s-au viralizat rapid în mediul online. De precizat este că, incidentul s-a petrecut după o slujbă, chiar în curtea lăcașului de cult.
Acum, însă, preotul este în mijlocul unui nou scandal, asta după ce a ”certat-o” pe o enoriașă care a vrut să-i dea 5 lei pentru un pomelnic. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Preotul Calistrat, din nou în mijlocul atenției

Preotul Calistrat este din nou în mijlocul atenției, asta după ce în mediul online s-a viralizat un nou videoclip, acolo unde părintele este surprins povestind despre o întâmplare pe care a avut-o cu o enoriașă, atunci când ar fi certat-o pe femeie pentru că i-ar fi dat doar 5 lei pentru un pomelnic.

Concret, preotul i-a cerut femeii 10% din suma cheltuită la ”vrăjitoare”, deși aceasta nu avea bani. De precizat este că, incidentul a fost făcut public chiar de cunoscutul polițist, Marian Godină, pe Facebook.

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis părinte sunt așa de supărată dacă vreți să îmi faceți un pomelnic, dar să știți că nu am bani. Zic nu mă lua așa. Cât ai dat la vrăjitoare? Păi, am dat 1.000 de lei. Și la mine vii cu 5 lei? Ce, mă iei de prost? Vii cu 100. Zece la sută din cât ai dus acolo. De ce preotu-i mai prost ca să-ţi facă rugăciune cu 5 lei şi aia că te prosteşte şi-ţi spune trei gogoşi trebuie să-i dai 1.000? De unde-i asta? Nu suport treaba asta. Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât îi tratată o vrăjitoare”, a spus preotul Calistrat pe înregistrarea video.

Preotul Calistrat a fost sancționat după ce a lovit o enoriașă

Părintele a încercat să se apere după ce a agresat fizic o enoriașă, susținând că nu a lovit-o pe femeie, ci doar a împins-o, precizând că aceasta depășise anumite limite prin comportamentul pe care îl avusese în seara cu pricina.

Cu toate acestea, preotul a fost sancționat, iar acum, Calistrat nu mai are dreptul de a oficia slujbe pe perioada desfășurării anchetei realizată de oamenii legii, decizia fiind făcută publică de către reprezentantul Arhiepiscopiei Iașilor.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare, ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți şi pace inimilor tulburate”, a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, potrivit News.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *