O pacientă cu piciorul amputat a fost umilită de infirmiere

O femeie din Craiova spune că bunica ei, internată la Spitalul de Urgență din Craiova, a căzut pe ciment după ce infirmierele ar fi obligat-o să coboare singură de pe o targă.

O pacientă din Craiova a fost umilită de infirmiere, deși aceasta era cu piciorul amputat. Femeia ar fi fost pusă să coboare singură de pe targă, dar a căzut cu capul de ciment.

Aceasta era internată pe Secția de Chirurgie II de pe data de 7 noiembrie, atunci când a fost și operată.

„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură.

Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: Nu suntem plătite să vă cărăm în spate! Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment.

Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”, a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei.
Medicul a promis că va investiga cine sunt infirmierele care s-au comportat în asemenea mod.

„Am aflat de la ziariști. Am sunat pe secție și mi s-a spus că lucrurile nu stau așa. Că femeia a amețit și de aceea ar fi căzut. Dânsele spun că imediat a fost ridicată. Este adevărat că pot exista astfel de probleme, infirmierele nu pot să ridice unii pacienți, este nevoie de brancardieri. Dar, din păcate, numărul acestora este foarte mic. Indiferent de situație, însă, nu este normal să existe un astfel de comportament. Suntem oameni, trebuie să ne ajutăm! Vom verifica să vedem exact ce se va întâmplat”, a declarat dr. Stelian Mogoanță, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *