Dosar penal după protestele de la Bucureşti din weekend. Diana Şoşoacă şi mai mulţi pariticipanţi au fost amendaţi

Dosar penal pentru instigare în urma protestelor de sâmbătă din Bucureşti. Potrivit RomaniaTV, mai multe persoane au fost chemate la Poliţie şi audiate ca urmare a unor postări făcute pe Facebook despre proteste.

30 de participanţi la protestele de sâmbătă din Capitală au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 29.950 de lei, a anunţat Jandarmeria București, care a precizat că se fac în continuare verificări pentru identificarea celorlalte persoane care au încălcat normele în vigoare.

Şi senatorul Diana Şoşoacă a primit trei sancțiuni similare în fiecare din cele trei locuri în care au avut loc mitingurile anti-mască: în Piața Victoriei, Piața Leu și Parcul Izvor, potrivit G4Media.ro.

Protestele împotriva restricțiilor, organizat sâmbătă în București, au reunit personaje care mai de care mai pitorești. De la senatoarea Diana Şoşoacă, cea care și-a făcut un renume din refuzul purtării măștii, la omul de televiziune Luis Lazarus, un pasionat al teoriilor conspirațiilor, Adriana Bahmuţeanu, Amalia Bellantoni și până la oameni care au ieșit în stradă pentru a cere stoparea vaccinării obligatorii (deși aceasta nu există), personaje care vor să înceapă revoluții și nelipsiții ”daci liberi”.

Organizatorii aveau autorizație pentru a strânge la protest maximum 100 de persoane, însă numărul a fost cu mult depășit. La protestul ilegal au participat de fapt în jur de 1000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *