Diana Şoşoacă, declaraţie şocantă legată de slujba de Paşti: „Dacă va fi nevoie, ne vom bate cu toate autorităţile, inclusiv cu Poliţia şi Jandarmeria”

Senatorul Diana Șoșoacă s-a prezentat marţi la Tribunalul Constanța, acolo unde se desfășoară un nou termen în procesul în care Arhiepiscopia Tomisului a cerut instanței permiterea accesului credincioșilor în biserici, la oficierea slujbelor.

Diana Şoşoacă a fost extrem de categorică în ce priveşte dreptul românilor de a participa la slujba de Înviere şi chiar a ameninţat autorităţile că, în caz că acest lucru va fi interzis credincioşilor, aceştia vor recurge la orice mijloace pentru a putea să participe la ceremonie.

„Din pacate e un ordin care vine de sus, de la Guvern și Arafat, pentru incalcarea unui drept absolut la religie și la exprimarea și manifestarea libera a credintelor religioase. Nu îmi poate interzice nimeni ca după ora 2 să plec de la biserica. Obiceiurile noastre și cutumele bisericesti spun ca noi sa stam pana la 5 dimineata, cand inconjuram biserica, facem privehi.

Nu ne pot nici intrerupe slujba. Avem o slujba și nu ne spune nimeni cand să venim și cand să ne ducem. Noi o să ne ducem la biserica.

Daca indrazneste cineva sa se opuna sa avem Sfintele Pasti, asa cum s-a facut mereu, credeti-ma ca, daca va fi nevoie, ne vom bate cu toate autoritatile, inclusiv cu Politia si cu Jandarmeria, pentru pastrarea acestui drept.”, a spus joi Diana Şoşoacă.

Diana Şoşoacă a primit amenzi de mii de lei pentru protestele din weekend

30 de participanţi la protestele de sâmbătă din Capitală au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 29.950 de lei, a anunţat Jandarmeria București, care a precizat că se fac în continuare verificări pentru identificarea celorlalte persoane care au încălcat normele în vigoare.

Şi senatorul Diana Şoşoacă a primit trei sancțiuni similare în fiecare din cele trei locuri în care au avut loc mitingurile anti-mască: în Piața Victoriei, Piața Leu și Parcul Izvor.

Organizatorii aveau autorizație pentru a strânge la protest maximum 100 de persoane, însă numărul a fost cu mult depășit. La protestul ilegal au participat de fapt în jur de 1000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *