A murit Louise Fletcher. Actrița a fost premiată cu Oscar pentru rolul din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”

Actrița Louise Fletcher, care a câștigat premiul Oscar pentru rolul din filmul din 1975 „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, a murit, vineri, la 88 vârsta de ani.

Vedeta a murit în somn, înconjurată de familie, în casa ei din Montdurausse, Franța, a declarat, pentru Associated Press, agentul ei, David Shaul, informează Reuters, citată de Agerpes.

Louise Fletcher a fost diagnosticată de două ori cu cancer la sân, însă de fiecare dată a ieșit învingătoare din lupta cu boala.

Louise Fletcher a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în anul 1976 datorită interpretării nemiloasei asistente medicale Mildred Ratched în filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, o ecranizare regizată de Milon Forman a romanului omonim publicat de scriitorul Ken Kesey în 1962. Pelicula a câştigat alte patru premii Oscar, impunându-se şi la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Milos Forman), „cel mai bun actor în rol principal” (Jack Nicholson) şi „cel mai bun scenariu adaptat” (Lawrence Hauben şi Bo Goldman).

În discursul ei de acceptare a premiului, Louise Fletcher a folosit limbajul american al semnelor pentru a le mulţumi părinţilor ei, care erau surzi, şi le-a mulţumit spectatorilor pentru faptul că au urât -o.

Maniera în care a interpretat acel personaj de film a fost atât de memorabilă, încât platforma de streaming Netflix a realizat în 2020 un serial intitulat „Ratched”, care prezintă prima parte a vieţii lui Mildred Ratched, o asistentă medicală devenită răufăcătoare.

Estelle Louise Fletcher s-a născut pe 22 iulie 1934 şi a fost al doilea copil într-o familie cu patru copii. S-a căsătorit cu producătorul Jerry Bick la începutul anilor 1960, cu care a avut doi fii, John şi Andrew. Louise Fletcher şi Jerry Bick au divorţat în 1977.


Publicat

în

de către

Etichete: