Alimentele pe care Regina Elisabeta a II-a le consuma zilnic și care au ajutat-o să ajungă la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani datorită un stil de viață echilibrat, însă cu siguranță a avut și o alimentație sănătoasă.

Regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie 2022, la venerabila vârstă de 96 de ani, după o domnie de șapte decenii. Darren McGrady, unul dintre foștii bucătari ai Majestății Sale a dezvăluit că Regina Marii Britanii a avut întotdeauna o dietă sănătoasă și tocmai acesta pare să fi fost secretul longevității sale.

Alimentele pe care Regina Elisabeta a II-a le consuma zilnic și care au ajutat-o să ajungă la vârsta de 96 de ani

Darren McGrady, unul dintre foștii bucătari personali ai Reginei Elisabeta a II-a, a făcut câteva mărturisiri inedite în cartea lui, Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, dar pe canalul lui de YouTube, despre meniul Alteței și obiceiurile în ceea ce privește alimentația zilnică.

Se pare că preferințele culinare zilnice ale Reginei Marii Britanii nu s-au schimbat vreme de mai bine de 60 de ani. Potrivit spynews.ro, bucătarul McGrady a declarat faptul că Majestatea Sa prefera să consume același tip de alimente aproape in fiecare zi și obișnuia sa servească masa de patru ori pe zi, cu porții mici, la micul dejun, prânz, ceaiul de după-amiază și cină. Iată din ce era alcătuit meniul Reginei Marii Britanii pe parcursul unei zile:
La micul dejun, Majestatea Sa își începea ziua cu o ceașcă de ceai și biscuiți.

După care prefera să mănânce un bol cu cereale și câteva fructe asortate, pentru un aport de vitamine și energie. Și doar la ocazii speciale dorea să consume omletă și somon afumat.

În ceea ce privește masa de prânz, Regina Elisabeta a II-a prefera să mănânce peste la grătar, cu spanac sau dovlecei, sau pui la grătar cu o salată drept garnitură.

Astfel, prânzul era unul simplu, însă bogat în proteine și fără carbohidrați. Peștele preferat al Alteței era somonul scoțian servit cu spanac și dovlecei. De asemenea, Majestatea Sa obișnuia că înainte de masă de prânz să servească un gin sau un cocktail. Iar după-amiaza, înainte cu câteva ore de cină, Regina Elisabeta a Marii Britanii preferă să consume o prăjitură de biscuiți cu ciocolată alături de o ceașcă de ceai.

La cină, Majestatea Sa obișnuia să servească legume gătite și carne. Ocazional, Alteță preferă carnea de fazan sau de căprioară. Iar la desert se bucura de câteva fructe, piersici sau căpșune. Potrivit bucătarului McGrady, Regina Elisabeta a II-a se delecta după masa de seară, cu un pahar din cea mai fină și bună șampanie.


Publicat

în

de către

Etichete: