Anunț important al ANM! Prognoza meteo până în data de 4 martie 2024. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Anunț important al ANM! Prognoza meteo până în data de 4 martie 2024. Cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important! Meteorologii au emis prognoza meteo până în data de 4 martie 2024. Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă, dar și ce temperaturi se vor înregistra în termometre!

Vineri, pe data de 2 februarie 2024, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 februarie – 4 martie. După o săptămână caracterizată de temperaturi peste medie, se anticipă o răcire a vremii. Cum va fi vremea.

Vremea pentru săptămâna 5 – 12 februarie

În săptămâna 5 – 12 februarie 2024, valorile termice vor înregistra niveluri mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă în întreaga Românie, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile extracarpatice.

Cantitatea de precipitații va fi peste medie în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice. În schimb, va exista un deficit de precipitații în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul țării se așteaptă valori apropiate de normale.

Vremea pentru săptămâna 12 – 19 februarie

În săptămâna 12 – 19 februarie, temperaturile medii vor înregistra valori peste norma obișnuită pentru acest interval, acoperind întreaga țară, cu o accentuare a acestui fenomen în special în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi peste medie în toate regiunile, cu accent în regiunile excedentare din vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Vremea pentru săptămâna 19 – 26 februarie

În săptămâna 19 – 26 februarie, temperatura medie a aerului va înregistra ușoare scăderi față de valorile obișnuite pentru această perioadă, în regiunile situate între Carpați, în timp ce în restul teritoriului temperaturile medii vor fi în general apropiate de normal.

În ceea ce privește cantitatea de precipitații, se preconizează o ușoară tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, cu accent pe această tendință în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Vremea pentru săptămâna 26 februarie – 4 martie

În săptămâna 26 februarie – 4 martie, mediile valorilor termice vor fi în jurul celor obișnuite pentru această săptămână, acoperind întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa, în general, aproape de nivelurile normale pentru acest interval, în toate regiunile din țară.


Publicat

în

de către

Etichete: