Atacurile nucleare în scop preventiv sunt autorizate de Coreea de Nord

Coreea de Nord a adoptat o lege care o autorizează să lanseze un atac atomic în scop preventiv şi care declară „ireversibil” statutul ţării de putere nucleară.

” Dacă sistemul de comandă şi control al forţei nucleare naţionale este în pericol de a fi atacat de forţe ostile, se lansează o lovitură nucleară automat şi imediat”, indică această lege, potrivit agenţiei de presă ACTC.

Ce a transmis liderul nord-coreean

Cu acest nou text, „ statutul ţării noastre de stat dotat cu armă nucleară a devenit ireversibil”, a declarat liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Acest anunţ vine în contextul în care relaţiile intercoreene sunt foarte tensionate, Phenianul acuzând Seulul că este responsabil de valu COVID -19 care a lovit ţara şi amenință statul vecin cu represalii.

Coreea de Nord a efectuat o serie de teste în acest an, în pofida sancţiunilor, între care testarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată din 2017.

Nu este un anunț șocant, în contextul în care oficiali americani şi sud-coreeni au avertizat în mod repetat că Nordul se pregăteşte să efectueze un al şaptelea test nuclear.


Publicat

în

de către

Etichete: