Au dispărut banii Denisei Răducu! Ce s-a întâmplat cu milioanele din drepturi de autor? Decizie de ultimă oră a judecătorilor ! Dezvăluiri exclusive

La trei ani și jumătate de la moartea Denisei Răducu, rudele și colaboratorii cântăreței încă se ceartă prin tribunale pentru banii pe care aceasta îi produce chiar și după moarte.

Scandalul pe banii din drepturi de autor între rudele și colaboratorii Denisei Răducu este departe de a se fi încheiat. După mai bine de doi ani de la începerea procesului, dosarul a fost transferat de la Judecătoria sectorului 5 la ce a sectorului 4, pentru că abia acum magistrații și-au dat seama că niciuna din părți nu locuiește pe raza respectivului sector. Practic, procesul o ia de la zero!

Sora Denisei și-a dat în judecată vărul și unchiul

Adelina, sora Denisei Răducu, și-a dat în judecată unchiul, pe Florin Pește și vărul – Liviu Dovleac (fost impresar al Denisei) precum și alte case de producție din România pentru că, spune femeia, nu a văzut nici un ban din drepturi de autor.

În tot acest timp, clipurile Denisei au rulat pe conturile de Youtube ale respectivilor, producând zeci și chiar sute de mii de euro.

Paradoxal, o bună parte din cei acuzați că profită de pe urma Denisei susțin fie că nu au avut nici o colaborare cu ”defuncta” fie nu au avut ”un raport izvorând din drepturi de autor”. Ceilalți doar au cerut respingerea acțiunii pentru ”lipsă de interes” și ”lipsă de obiect”.

Liviu Dovleac nu s-a prezentat la proces iar instanța a desemnat un curator special care să-i apere interesele în instanță. De altfel, Dovleac nu a mai fost văzut public de la înmormântarea Denisei, el fiind la vremea respectivă unul dintre cei acuzați de familie că putea face mai mult pentru salvarea fetei.

Unde sunt de fapt banii Denisei?

Totuși, unde sunt banii Denisei? Un posibil răspuns la aceast întrebare l-a dat la un moment dat Florin Pește, unchiul Denisei și cel care a descoperit-o pe cântăreață.

Acesta a explicat că urmașii Denisei nu pot moșteni drepturile de autor pentru simplul motiv că aceasta nu a fost autoare a pieselor lansate de ea. Denisa a fost doar interpretă, iar drepturile de interpretare se colectează prin intermendiul CREDIDAM, nu direct de pe Youtube.

”Denisa deține doar drepturi de interpretare nu drepturi de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe Youtube. Eu am stat de vorbă cu ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate, nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că poate poate o să cedeze și încasăm și noi ceva”, a spus Florin Pește despre sora Denisei și soțul acesteia.

Pe de altă parte, șefii caselor de producție chemați în instanță de sora Denisei au semnat o scrisoare prin care spun că sunt de acord să-i acorde acesteia toate drepturile de autor, cu o singură condiție: să doneze toți banii copiilor bolnavi de cancer.