Au început ninsorile și viscolul la munte. Ninge pe Transalpina, strat de zăpadă la Vlădeasa, în Apuseni

La munte, a venit iarna. Pe Transalpina a nins, astfel că drumarii din Gorj avertizează ca mașinile care ajung în zonă trebuie să fie echipate corespunzător. Pe vârful Vădeasa din Munții Apuseni, județul Cluj, s-a așternut zăpada.

Vremea rece începe să se instaleze în regiunile de munte. Serviciul de drumuri naționale Gorj anunță că a nins pe Transalpina și îi avertizează pe șoferi să evite șoseaua montană dacă mașinile lor nu sunt echipate de iarnă.

Șoseaua nu este închisă și se acționează cu un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant.

„Atenție! Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană.

Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri”, a transmis DRDP Craiova pe Facebook.

Ninge şi la Vlădeasa, în Apuseni

La staţia meteo Vlădeasa, din munţii Apusei, a început să ningă viscolit.

Temperaturi resimțite înregistrate la ora 9.00

– 7 grade Țarcu

– 5 grade Bâlea Lac

– 5 grade Vlădeasa

– 5 grade Călimani

– 5 grade Ceahlău

– 4 grade Vf.Omu

– 3 grade Parâng

– 3 grade Iezer

– 3 grade Semenic

Pe creste, rafalele pot depăși 100 km/h.

Cod portocaliu de vânt puternic la munte
Meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt puternic în zonele montane din opt județe din Moldova, Muntenia și Ardeal. Potrivit ANM, la altitudini de peste 1600 de metri vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, iar la altitudini mai mari de 2000 metri va ninge viscolit. Zonele vizate sunt în județele Bacău, Suceava, Neamţ și Vrancea din Moldova, și în Buzău, din Muntenia.

Cod portocaliu este și în zonele montane din Covasna, Harghita și Mureș. Avertizarea este valabilă duminică până la ora 16.00.

– Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de redactorul Observator Oscar Stanciu –


Publicat

în

de către

Etichete: