Avertisment ANM de ultim moment! Un ciclon polar lovește România

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un avertisment de ultim moment! Un ciclon polar lovește România! Meteorologii au transmis că vor fi ninsori viscolite în țara noastră, iar temperaturile vor fi extrem de scăzute. Iată anunțul făcut recent de ANM!

ANM, avertisment de ultim momentRomânia, lovită de un ciclon polar

Ciclonul polar va aduce în România ploi, averse însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. ANM a anunțat cum va fi vremea în acest weekend.

Avertisment ANM! Un ciclon polar lovește România

În acest weekend, România va fi lovită de un ciclon polar. Meteorologii au anunțat că vremea se va schimba radical în țara noastră, astfel că vor urma ploi, intensificări ale vântului și averse. Potrivit meteoradar.ro, sâmbătă, pe data de 11 noiembrie, în sud-estul țării va fi risc de furtuni, iar în zonele montane înalte vor fi ninsori viscolite.

Primele ploi din acest weekend se vor semnala în Banat și local în Oltenia și Crișana. În această noapte va ploua în jumătatea de vest a Româniai, iar spre dimineață se vor semnala ploi local în nord-est și nord.

În zonele montane înalte, la altitudini de peste 1600 – 1800 de metri, ploile se vor tranforma în lapoviță și ninsoare. Mâine dimineață ar putea fi un strat consistent de zăpadă în vestul Carpaților Meridionali, în masive cum ar fi Retezat și Parâng.

Cum va fi vremea sâmbătă

Mâine, pe data de 11 noiembrie, în cea mai mare parte a României vor fi intervale cu precipitații. În regiunile de sud, mai ales în sud-estul Munteniei și în Dobrogea vor fi averse torențiale însoțite de descărcări electrice și vijelii.

Sâmbătă pe seară, ploile se vor restrânge către jumătatea de nord a țării, iar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor din România. Vremea se va răci destul de tare. La munte, limita de ninsori va coborî spre altitudini mai mici.


Publicat

în

de către

Etichete: