Avertizare „wintercast” emisă de meteorologii Accuweather în București. La ce oră începe să ningă

Vremea continuă să fie rece în Capitală! Mercurul din termometre arată numai temperaturi cu minus, iar din această dimineață și-a făcut apariția, din nou, ninsoarea.

Începând de la ora 5:00, în București, ninge. Meteorologii Accuweather preconizează că fulgii de zăpadă vor dispărea în jurul orei prânzului. Valorile termice sunt scăzute și există posibilitatea să se formeze un fenomen periculos pentru șoferi, dar și pentru pietoni. 

Bucureștenii au parte de zăpadă în această dimineață. A început să ningă începând cu ora 5:00 dimineața, iar specialiștii Accuweather preconizează că fulgii de zăpadă vor dispărea în jurul orei 12:00. Este de ajuns, însă, să se depună un strat de zăpadă de 1 sau 2 centimetri.

Mercurul din termometre continuă să arate grade numai cu minus. Există posibilitatea să se formeze și un fenomen meteo periculos atât pentru șoferi, cât și pentru conducătorii auto: ghețușul!

Maxima acestei zile va fi de 1 grad Celsius în Capitală. Vântul va bate cu circa 15 km/oră și se anunță ninsoare sporadică, fiind emisă avertizare „wintercast”. La noapte, meteorologii anunță -7 grade.

Pentru ziua de vineri, meteorologii ANM au emis mai multe avertizări de cod galben de vânt. Se anunță intensificări ale vântului în mai multe zone ale țării. În Județul Caraş-Severin, zona de munte de peste 1800 m; Județul Hunedoara, zona de munte de peste 1800 m rafalele de vânt vor depăși 90-100 de km/oră. Avertizarea emisă este până la ora 8:00.

În următoarele zone, vântul va bate cu circa 60 de km/oră, iar avertizarea de cod galben va fi în vigoare tot până la ora 8:00: Județul Dolj: Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Plenița, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Rast, Afumați, Goicea, Urzicuța, Piscu Vechi, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiași, Siliștea Crucii, Catane, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Izvoare;

Județul Mehedinţi: Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Breznița-Ocol, Bălăcița, Tâmna, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Prunișor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Livezile, Braniștea, Pristol, Vânjuleț, Husnicioara, Vrata, Poroina Mare, Rogova, Corlățel;

Și în județul Suceava, în zona de munte de peste 1800 m, rafalele de vânt vor bate cu 90 – 100 de km/oră, fiind cod galben.


Publicat

în

de către

Etichete: