Bani mai mulți pentru tinerii din România. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a intra în posesia a 30.000 de lei

Prin intermediul acestui program, tinerii pot intra în posesia a 30.000 de lei, dar doar după vârsta majoratului și dacă părinții acestora contribuie anual cu o anumită sumă.

Mai mulți bani pentru tinerii din România

Tinerii din România pot beneficia de noi oportunități financiare, fiind un punct de plecare în viață. Aceștia pot intra în posesia a 30.000 de lei după împlinirea vârstei de 18 ani. Pentru a beneficia de această sumă, părinții trebuie să depună o anumită sumă de bani anual.

Părinții trebuie să depună anual suma de 1.200 de lei, iar statul vine în completare cu suma de 600 de lei. În urma unor cercetări ale economiștilor s-a dovedit faptul că această variantă este mult mai avantajoasă decât un cont de economii deschis la o bancă.

“În funcţie de vârsta copilului, o să vedem că randamentul anual începe de la 6 şi ceva la sută pentru un copil abia născut, pe măsură ce începem mai târziu, copilul are 7 ani, randamentele ajung la 8%, ceea ce nu e rău deloc şi pentru copiii mai mari, deja ne apropiem de 12,13%”, explică Adrian Asoltanie, consultant financiar, potrivit  Observatornews.ro.

Este bine de știut faptul că banii pot fi depuși de la orice vârstă, însă avantajul este mult mai mare atunci când banii sunt depuși din primul an de viață al copilului. Astfel, la împlinirea vârstei de 18 ani, tânărul va beneficia de aproximativ 39.742,24 lei, dacă părinții depun în fiecare an suma de 1.200 de lei.

Dacă în cazul băncilor, părinții trebuie să achite anumite taxe și să plătească un impozit de 10%, în cazul programului Junior Centenar lucrurile stau cu totul diferit, iar impozitul este mai mic.

Doar tinerii pot intra în posesia banilor, după împlinirea vârstei de 18 ani.Guvernanții vor să schimbe modul de acordare al alocațiilor în anul 2024

Noile măsuri fiscal bugetare ar urma să vizeze și alocațiile copiilor în anul 2024. Deși alocațiile ar urma să fie majorate de la data de 1 ianuarie 2024, creșterea ar putea fi amânată până în luna martie.

Bani mai mulți pentru tinerii din România

Copiii pot primi bani din partea statului, atunci când împlinesc 18 ani. Ce condiții trebuie să respecte părinții

”Probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB şi acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi care vin din zona ordonatorilor principali de credite ”, a fost anunțul făcut de ministrul de Finanțe Marcel Boloş.

Bine de știut este faptul că alocațiile sunt acordate diferit, astfel că și majorările vor fi diferite. Copiii de până la 2 ani sau cu handicap au o alocație lunară de 631 de lei, suma de care beneficiază și copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care suferă de un handicap. Alocația lunară pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani este de 256 lei.


Publicat

în

de către

Etichete: