Banii neutilizați de pe cardul de energie pot fi retrași. Cum pot intra românii în posesia lor

Românii care au carduri de energie, ajutorul oferit de stat pentru încălzire, și nu au folosit toți banii de pe ele pot primi banii în numerar, conform unei ordonanțe a Guvernului României.

Cum pot primii românii banii înapoi

Cei care nu au utilizat integral sumele de pe cardurile de energie pot primi banii numerar, până la data de 31 martie 2024, de la oficiile poștale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentuele justificative emise până la data de 15 martie 2024, conform Adevărul.

Poșta Română a anunțat că aceste carduri de energie sunt valabile până la data de 31 martie 2024 și pot fi folosite pentru lemne de foc, rumeguș, cărbune sau pentru plata facturilor la energie electrică și termică.

Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până când se epuizează suma, dar banii pot fi folosiți doar pentru plata facturilor curente sau restante pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Cum se utilizează cardurile de energie

Plata facturilor prin intermediul cardurilor de energie se poate face prin Poșta Română, poștașul sosit la domiciliu sau online pe site-ul Poștei Române.

Beneficiarul trebuie să prezinte cardul de energie, actul de identitate și factura sau alt documente justificativ.


Publicat

în

de către

Etichete: