Beneficiile somnului pe partea stângă

Dormitul este esențial pentru a ne menține sănătatea generală, dar știați că modul în care dormiți poate influența într-adevăr bunăstarea dumneavoastră? Poziția în care vă aflați în timpul somnului poate avea un impact asupra sănătății dumneavoastră și poate ajuta la evitarea unor probleme comune, cum ar fi durerile de spate, arsurile stomacale sau apneea de somn.

Există multe poziții în care oamenii dorm, dar astăzi ne vom concentra asupra beneficiilor somnului pe partea stângă.

Dormitul pe partea stângă poate fi deosebit de benefic în următoarele cazuri:

Preveniți arsurile stomacale – Dacă suferiți de reflux gastro-esofagian (GERD) sau de arsuri stomacale, dormitul pe partea stângă poate ajuta. Această poziție pune stomacul sub sfincterul cardiac, ceea ce previne fluxul refluxului acid în esofag.

Funcția îmbunătățită a splinei – Splina se află pe partea stângă a corpului și are un rol important în sistemul limfatic. Dormitul pe partea stângă poate ajuta la îmbunătățirea funcționării acesteia prin creșterea fluxului sanguin către ea și contribuind astfel la filtrarea impurităților din organism.

Ajutați ficatul să neutralizeze toxinele – Fiind amplasat pe partea dreaptă a corpului, ficatul poate deveni suprasolicitat dacă dormiți pe partea dreaptă. Prin dormitul pe partea stângă, veți permite ficatului să neutralizeze toxinele înainte de a fi distribuite în corp.

Îmbunătățește drenajul sistemului limfatic – Sistemul limfatic elimină impuritățile și toxinele din organism. Dormitul pe partea stângă facilitează drenajul sistemului limfatic către canalul toracic, situat pe partea stângă, accelerând procesul de detoxifiere.

Beneficii pentru femeile gravide – Pentru femeile gravide, dormitul pe partea stângă poate veni cu multiple beneficii, mai ales în ultimul trimestru al sarcinii. Această poziție poate reduce presiunea asupra ficatului și ajută la creșterea circulației sanguine, facilitând buna funcționare a inimii.

Dormitul pe partea stângă poate, de asemenea, să aibă un impact pozitiv asupra sistemului digestiv. Pe partea stângă se găsește supapa ileocecal, care conectează intestinele subțire și gros. Dormitul în această poziție facilitează trecerea produselor reziduale de la intestinul subțire la cel gros, îmbunătățind astfel tranzitul intestinal și prevenind constipația.

Acum că cunoașteți beneficiile somnului pe partea stângă, nu ezitați să încercați această poziție. Ar putea dura ceva timp să vă obișnuiți cu ea, dar odată ce veți face acest lucru, veți putea bucura de toate avantajele menționate mai sus.


Publicat

în

de către

Etichete: