Calendar ortodox 24 ianuarie 2024. Sfânta Cuvioasă Xenia, ocrotitoarea familiei. Rugăciune pentru bună înțelegere în familie și rezolvarea problemelor în căsnicie

Pe data de 24 ianuarie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Cuvioasă Xenia. Această sfântă a renunţat de tânără la viaţa lumească, alegând să se nevoiască şi să trăiască în iubire de Hristos.

Rugăciunea către Sfânta Xenia, rostită în această zi, face miracole dacă ai probleme în căsnicie sau dacă vrei să-ţi găseşti persoana potrivită.

Sărbători religioase 24 ianuarie 2024

Ortodoxe: Sfânta Cuvioasă Xenia

Greco-catolice: Sf. cuv. Xenia; [Sf. ep. Francisc de Sales]

Romano-catolice: Sf. Francisc de Sales, ep. înv. Iona

Calendar ortodox 24 ianuarie 2024. Cine a fost Sfânta Xenia

Sfânta Xenia a primit la naștere numele Eusebia și s-a născut la Roma. Părinții ei decid să o mărite, dar ea este decisă să-și închine viața lui Hristos, așa că fuge pe Insula Cos. Aici își ia numele de Xenia, care înseamnă „străină”, vrând să arate prin acest gest că se înstrăinează de lumea aceasta, scrie crestinortodox.ro

În urma rugăciunilor, îl întâlnește pe ieromonahul Pavel, iar la îndemnul acestuia îmbracă haina monahală. Xenia va ridica o biserică închinată Sfântului Mucenic Ștefan şi se va nevoi aici împreună cu alte fecioare. La mănăstire, trăiește într-o continuă priveghere, înfrânare și smerenie. Purta doar haine ponosite, mânca foarte rar, uneori doar o singură dată pe săptămână și doar pâine udată cu lacrimi pe care presăra cenușă din cădelniță, și se ruga neîncetat. Diavolii se temeau de înfrânarea ei și de aceea nu se apropiau de ea.

În momentul în care cuvioasa Xenia a trecut la cele veșnice, pe cer s-a arătat o cununa de stele foarte luminoasă având în mijlocul ei o cruce. Prin acest semn, Dumnezeu le-a arătat tuturor sfințenia cuvioasei Xenia.

Calendar ortodox 24 ianuarie 2024. Rugăciune către Sfânta Xenia

Sfântă Xenia, roagă-te pentru noi! Cere pentru cei ce aleargă la tine mântuire veşnică, îmbelşugată binecuvântare pentru faptele şi începuturile cele bune. Cere izbăvire din toate nevoile şi necazurile.

Mijloceşte cu rugăciunile tale înaintea Atotînduratului nostru Mântuitor, pentru noi netrebnicii şi păcătoşii. Ajută, Sfântă şi fericită maică Xenia, să fie luminaţi pruncii cu lumina Sfântului Botez. Și să fie pecetluiţi cu pecetea darului Sfântului Duh.

Dăruieşte-le lor reuşită la învăţătură. Tămăduieşte pe cei neputincioşi. Trimite dragoste şi bună-înţelegere celor căsătoriţi. Învredniceşte pe monahi de nevoinţa cea bună şi apără-i de defăimări. Întăreşte-i pe păstori întru tăria Duhului Sfânt.

Păzeşte poporul şi ţara aceasta în pace şi fără de tulburare. Roagă-te pentru cei lipsiţi în ceasul morţii de împărtăşirea cu Sfintele lui Hristos Taine.

Căci tu eşti nădejdea noastră, grabnica noastră ascultătoare, pentru care îţi aducem mulţumire şi slăvim pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Duhul Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!


Publicat

în

de către

Etichete: