Calendar ortodox 26 ianuarie 2024. Sfinții vindecători Xenofont și Maria, împreună cu copiii lor Arcadie şi Ioan. Rugăciune puternică pentru însănătoșire și pentru depășirea oricărui necaz

Anual, pe 26 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Xenofont, Maria, soția lui, şi copiii lor, Arcadie şi Ioan. Pentru că toți și-au dedicat întreaga viața lui Hristos, au fost înzestraţi cu darul facerii de minuni.

Sărbători religioase 26 ianuarie 2024

Ortodoxe: Sfântul Xenofont, soţia sa, Maria, şi fiii lor Arcadie şi Ioan

Greco-catolice: Sf. cuv. Xenofont și familia sa

Romano-catolice: Ss. Timotei şi Tit, ep. **

Calendar ortodox 26 ianuarie 2024. Cine au fost Sfântul Xenofont şi soţia sa, Maria

Xenofont a trăit în Constantinopol și a fost foarte bogat. Împreună cu soția sa, Maria, și-au trăit viața după valorile creştine, scrie crestinortodox.ro. Fiii lor se aflau la studii la Beirut, dar pentru că tatăl lor se îmbolnăvește grav, îi cheamă să îi vadă pentru ultima oară înainte de a închide ochii.

Xenofont îi cere lui Dumnezeu să-l țină în viață până își va vedea fiii realizaţi. Dumnezeu îi ascultă rugăciunea și îi descoperă în vis că se va însănătoși. Văzând această minune, cei doi băieți, care deja ajunseseră acasă, hotărăsc să se întoarcă la Beirut, la studii. În timpul călătoriei lor pe mare, începe o furtună. Datorită rugăciunilor au ajuns pe uscat, însă fiecare în altă țară. Nu au mai avut nicio veste unul despre celălalt, nu au putut afla nici măcar dacă celălalt frate este în viață. Drept mulțumire că nu au pierit în apele mării, cei doi se retrag la mănăstire.

Timp de 2 ani, Xenofont nu mai primeşte nicio veste de la copii. Apoi, trimite o slugă la Beirut să afle de s-a întâmplat cu ei. Sluga nu-i găsește, dar îl întâlnește într-o mănăstire pe unul din însoțitorii celor doi de pe corabie. Acesta îi spune că doar el a scăpat şi că băieţii şi-au găsit sfârşitul în mare. Ajuns la curtea lui Xenofont, sluga îi dă vestea tristă, aceea că fiii lui au murit înecați.

În urma rugăciunilor făcute de Xenofont și de soția sa, Dumnezeu le descoperă în vis că cei doi fii sunt în viață. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cei doi ajung la Locurile Sfinte pentru închinare. După ce își revăd fiii, Xenofont și soția sa se retrag la mănăstire. Datorită bunei vieţuiri, Xenofont și Maria au primit darul de a face minuni.

Calendar ortodox 26 ianuarie 2024. Rugăciune către Sfântul Xenofont, soţia sa, Maria, şi fiii lor Arcadie şi Ioan

Dumnezeul părinţilor noştri Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci, pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Xenofont, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Îndulcindu-vă acum din pomul vieţii şi de adevărata desfătare a Raiului cu toată casa voastră, preaînţelepţilor, rugaţi pe Iubitorul de oameni să ne mântuim noi, cei care vă lăudăm pe voi.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Xenofont, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pe calea poruncilor Tale, umblând cu înflăcărare, robul Tău, Stăpâne, a ajuns la Locaşurile cele pe măsura doririi lui, primind viaţa cea veşnică.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cort nou ca al lui Avraam ai arătat casa ta tuturor; drept aceea minunatule, te-ai odihnit, după vrednicie şi dreptate, în sânurile lui Avraam.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin


Publicat

în

de către

Etichete: