Calendar ortodox 6 septembrie 2022. Este bine să citești această rugăciune de întărire

Calendar ortodox 6 septembrie 2022. Biserica Ortodoxă cinstește pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose. În cursul anului bisericesc, credincioșii ortodocși au parte de mai multe sărbători închinate Sfinților Arhangheli. Ei bine, pe 6 septembrie se face pomenirea unei minuni a Sfântului Arhanghel Mihail, săvârșită în Chones, în Colose, din Frigia.

Calendarul ortodox al zilei de marți, 6 septembrie 2022

Ce trebuie să știe credincioșii ortodocși despre sărbătoarea zilei de marți, 6 septembrie 2022. Potrivit unei tradiții, Sfântul Apostol Ioan care era însoțit de Filip a predicat Evanghelia la Heretop și a prorocit că din el va țâșni un izvor cu ape vindecătoare și că va fi cercetat de Sfântul Arhanghel Mihail. La puțin timp prorocia s-a împlinit, iar la el veneau din toate părțile persoane pentru a primi vindecare de diverse boli.

Sfinții Arhangheli au mai multe sărbători de-a lungul anului bisericesc. Este vorba despre soboarul prăznuit pe 26 martie, cel de pe 13 iulie, precum și Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil de pe 8 noiembrie, o sărbătoare pe care Biserica o dedică îngerilor.

Tot în această zi de marți, 6 septembrie, facem pomenirea: Pătimirii Sfinților Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil și Macarie, a celor 1.104 ostași, a Sfintei Calodoti și a Sfinților Faust, prezbiterul, Macarie, Andrei și Viv, monahul, Chiriac, Dionisie, Andronic. Sunt pomenite, totodată Sfintele Andropelaghia și Tecla, precum și Teoctist, corabierul, Chiriac, Dimotul, țăranul, și a Sfântului Sarapavon, senatorul.

Citește rugăciunea zilei de marți

Aprinde o lumânare sfințită și citește rugăciunea zilei de marți. Este o rugăciune plină de sens și semnificație cu care este bine să-ți începi ziua de lucru, dar nu înainte de a citi Rugăciunile Începătoare.

Aprinde o lumânare sfințită și citește rugăciunea zilei de marți. Este o rugăciune plină de sens și semnificație cu care este bine să-ți începi ziua de lucru, dar nu înainte de a citi Rugăciunile Începătoare.

Doamne Dumnezeul meu, osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, ca să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată. Şi ca să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Prorocule, care eşti mai mare decât toţi prorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El.

Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală înaintea Lui. Întinde mâna aceea cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Prorocule, luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să ma duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor răposaţi, şi să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale. Amin.


Publicat

în

de către

Etichete: