Când intră PENSIILE, în februarie 2024

Unii pensionarii din România vor primi mai mulţi bani, în luna februarie, pentru că – în afară de pensie – vor primi și sumele aferente cardurile sociale pentru alimente și mese calde.

Plata pensiilor se va face în perioada 1-15 februarie, pe cardurile bancare sau la domiciliul pensionarilor, în funcție de opțiuni.

În cazul celor din urmă, cei care nu sunt găsiți acasă, pensia se poate ridica de la ghișeele poștale, împreună cu talonul de pensie, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni pensionarii primesc banii pe card, la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Mai mult, peste 1.100.000 de pensionari au primit o creștere de 150 de lei a pensiei, de la 1 ianuarie 2024. Este vorba de românii care primesc indemnizația socială (sau pensia minimă, cum mai este ea cunoscută).

Indemnizația socială a crescut, astfel, în același ritm cu pensiile care se indexează cu 13,8%, de la 1 ianuarie 2024.

Casa de Pensii a arătat că beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.125 de lei, încasează lunar această valoare, denumită „Indemnizaţie socială pentru pensionari”.

Dintre aceştia, 1.036.177 erau pensionari din sistemul public, iar 105.886 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

La polul opus, există pensionari care ajung la o pensie de 6.000 lei pe lună la recalculare, dacă au muncit o perioadă lungă și, mai ales, dacă au grupe, scrie Newsweek.ro.


Publicat

în

de către

Etichete: